De wintercompetitie nadert zijn ontknoping, de eerste knoppen zijn al weer aan de struiken gekomen en we hebben mogen genieten van een paar prachtige dagen qua temperatuur. Het begint bij een ieder weer te kriebelen…… Het voorjaar komt eraan en hopelijk een fraaie zomer met uiteraard geweldige vismomenten. Dus tijd om alvast een beetje vooruit te kijken op wat de witvis commissie voor u als witvisser in petto heeft.

Traditiegetrouw trappen we af met een losse voorjaarswedstrijd op zaterdag 6 april. De hengelkeuze is vrij, dus vis op de manier die jou het beste ligt. Je mag meerdere hengels klaar hebben liggen zolang je maar met één hengel tegelijk vist. De voorjaarswedstrijd vissen we van 9:00 tot 14:00 uur. Iedereen die lid is van HSV Almere kan meedoen, vooraf opgeven wordt zeer op prijs gesteld. Omdat dit een enkele wedstrijd is dé manier om eens kennis te maken met de competitie vissers en wellicht de opstap te maken naar een zomercompetitie deelname! Zorg wel voor een goed (minimaal 3 meter) leefnet en vooral een goed humeur!

Daarover gesproken, de zomercompetitie is een serie van 11 wedstrijden op de zaterdag. Per wedstrijd zijn er punten te verdienen (nr 1 krijgt 1 punt, nummer 2 krijgt 2 punten enz.) en degene met de minste punten wint de competitie. Een keer niet meevissen levert 25 punten op. Natuurlijk wordt er rekening mee gehouden dat niet iedereen alle wedstrijden mee kan vissen dus de drie slechtste resultaten worden weggestreept in de einduitslag, de zogenaamde afschrijver genoemd.

De competitie wedstrijden worden gevist van 08:30 tot 13:30 uur. Hengelkeuze is vrij en ieder lid van HSV Almere kan meedoen. De eerste competitie wedstrijd is gepland voor zaterdag 20 april. Daarna elke twee weken een nieuwe ronde met een onderbreking voor de zomervakantie.

Het is nog vroeg maar inschrijven kan altijd. Heb je interesse of vragen? Mail naar witvis@hsvalmere.nl en we antwoorden zo snel mogelijk. Zie ook het reglement voor de wedstrijden op de site. Inschrijfgeld is 10 euro voor de voorjaars wedstrijd, voor de competitie (11 wedstrijden) geldt ook een inschrijfgeld van 10 euro voor de gehele competitie.

Voor de volledigheid hierbij een overzicht van de wedstrijd datums:

Wellicht tot ziens bij de wedstrijden.