Op zaterdag 12 mei zijn we met de vliegviscommissie van de vereniging een dagje wezen vissen op forellenvijver ‘De Haere’ te Doornspijk. We verzamelden in Almere maar Britt en ik (Rob) zijn direct vanuit onze woonplaats die kant op gereden. Om 8 uur arriveerden we, de andere deelnemers waren al aanwezig. Snel hebben we de kaartjes gekocht waarna we gezamenlijk naar de vijver wandelden. Gelukkig zat het weer erg mee, er stond slechts een licht briesje wat voor het vissen met de vliegenhengel wel zo prettig is. Bij de vijver hebben we de hengels opgetuigd en wisselden we onderling gedachten uit over welke vlieg we moesten gebruiken. Aart en Arnold gaven advies om een streamertje te gebruiken.

Zo gezegd, zo gedaan. Arnold en Aart begonnen alvast met werpen en al snel had Arnold de eerste aanbeet van de dag. Na een aardige dril werd de vis geland, het was een grote forel. Schitterend!! Nadat wij ook onze hengels opgetuigd hadden begonnen wij ook met werpen. Kort daarna werd er ‘verse’ vis uitgezet en Arnold ving al snel zijn tweede vis.

ort daarna gevolgd door Aart die ook zijn eerste vis op het droge kreeg. Daarna viel het helaas behoorlijk stil. Het zonnetje kwam inmiddels ook lekker door en het beetje wind wat er stond ging liggen. Dat maakte het werpen voor beginners ietsjes makkelijker. Arnold begon met wat meer meters te maken door wat rond de vijver te lopen en op andere plekken te werpen opzoek naar de vis. Even later ging ook Aart zich verplaatsen. Aan de overkant van de vijver zag ik dat ook Aart zijn tweede vis aan het drillen was, en kort nadat ook Fred zich iets ging verplaatsen op de vijver had hij al snel een aanbeet maar helaas, hij loste de vis.

Ook Britt en ik zijn ons toen gaan zoeken waar de vis lag, het duurde nog een half uurtje maar toen had ik ook eindelijk een ferme beuk op m’n hengel. Ik schok mezelf een hoedje , wat was dat een harde aanbeet. De hengel helemaal krom maar helaas, de vis loste. Niet veel later had ook Britt een aanbeet maar ook zij loste de vis. Het was duidelijk dat dit toch een andere visserij is dan wij gewend zijn, maar zeker niet minder leuk. In tegendeel!! 10 minuten voor het einde had Aart nog een aanbeet en lande hij zijn derde vis van die dag. Deze keer was het zo dat alleen de ervaren vliegvissers wat wisten te vangen maar dat laten wij (de beginners) toch echt niet op ons zitten. Wij gaan nog eens flink oefenen om de volgende keer ook met een mooie vangst van de partij te zijn.

Nadat Aart z’n vis had schoon gemaakt gingen we huiswaarts, ik vond het ontzettend gezellig en hoop dat dit snel vervolg gaat krijgen. Geïnspireerd door dit verslag? Kom dan een langs op één van onze clubavonden.

Met vriendelijke groet,

Rob.