Beste Visvrienden;
Het jaar is alweer bijna voorbij en voordat je het weet staan we weer in een nieuw jaar. Over het afgelopen jaar mogen we als vliegvissers zeker niet klagen, we hebben onze lijn immers regelmatig in het water kunnen leggen. We hebben aan werptraining gedaan om onze werptechniek te verbeteren en we zijn een paar keer wezen vissen op forel wat bij alle deelnemers goed in de smaak viel en wat we volgend jaar zeker weer gaan inplannen.

Forel vissen op Oostvoorne was het afgelopen jaar op zich een apart verhaal, maar wel een belevenis voor de liefhebber. Het is een moeilijk water, je moet daar zijn op het juiste moment zijn en het weer moet zeker ook meewerken voor een goede vangst.

En niet te vergeten de bindavond waar we elke donderdagavond in Almere-buiten in het buurtcentrum het Forum onze vliegen knopen. We mogen niet klagen over de belangstelling het afgelopen halfjaar, we hebben op dit moment een constante groep bij elkaar die het leuk vindt en leergierig is, maar waarmee het ook erg gezellig is. Daarnaast proberen we iedere maand een “vlieg van de maand” op de oefenlijst te zetten, hoe leuk is dat?

Maar we willen meer. Voor het komend seizoen hebben we natuurlijk weer onze bind-avonden, maar ook de werptraining willen we uitbreiden tot drie trainingen in het voorjaar zodat onze vliegvissers ook kunnen leren om met de gangbare materialen te kunnen vissen. Nu haken belangstellenden nog wel eens voortijdig af omdat het werpen toch lastiger is dan gedacht, daar gaan we dus zeker mee aan de slag. Wil je dus gaan vliegvissen? Sluit je dan kosteloos bij ons aan om het te leren. Ook gaan we in 2019 weer een paar keer naar een forellenkwekerij om daar weer onze vliegen uit te proberen en te ontdekken of je er ook echt mee vangt.

U leest het al, er wordt flink aan de weg getimmerd om het een ieder naar de zin te maken, en mocht je het leuk om eens kennis te maken met het vliegvissen kom dan gerust een keer langs bij het buurtcentrum het Forum in Almere buiten. Wij kunnen je dan meer vertellen over het vliegvissen.

Voor nu willen we alle belangstellenden namens de vliegvis afdeling bedanken voor het afgelopen jaar en iedereen een goed uiteinde en een gelukkig en visrijk nieuw jaar toewensen. Tot in 2019!!

Aart Mulderij
Vliegvis Commissie Almere (VVCA)