Beste Vliegvissers/vissers, op donderdag 26 september zijn we weer bijzonder enthousiast voor de aankomende koude maanden begonnen met het binden van vliegen. Altijd gezellig zo’n bindavond, zeker als er straks misschien niet meer gevist kan worden door vorst of door heel slecht wee. Wij hebben dan altijd nog onze bindavond om onze dozen weer aan te vullen. We hebben altijd een thema avond met een vlieg die wordt voorgebonden en die we dan na gaan binden, ook zeer leerzaam voor nieuwe leden. Mocht je dit alles te ingewikkeld lijken dan kan ik uit ervaring zeggen dat het niet zo is.

Zelf ben ik jaren terug begonnen met de vaste stok zoals zo velen, daarna jaren lang op baars en snoek met de werphengel totdat ik het vliegvissen en natuurlijk het binden ontdekte. Ik kan jullie verklappen dat ik daar niet meer vanaf geweken ben, het zijn eigenlijk twee hobby’s in één en als je daaraan begint raak je eraan verslaafd.

Stap eens over die drempel heen en kom eens kijken bij Buurthuis het Forum in Almere buiten, Haasweg 11 op de donderdag avond, de datums dat we daar aanwezig zijn vind je via deze link. Als je interesse hebt helpen wij je daar graag mee verder, je hoeft nog geen dure spullen te kopen want ook die hebben wij klaarliggen om je op weg te helpen.

Ook hebben we vorig jaar werptraining gegeven wat zeer aan te raden is als je echt serieus verder mee wil, ook hiervoor hebben we evt. hengels beschikbaar. Wel moet je dan lid zijn van HSV Almere.

Graag tot ziens,

Aart Mulderij,
Vliegvis Commissie Almere.