Wie zijn wij?

Ook in 2018 zal de roofviscommissie weer een actieve rol vervullen binnen de HSV, denk daarbij bijvoorbeeld aan een “Predator Challenge”(roofviscompetitie) en meerdere  jeugddagen. Daarnaast zijn wij voornemens wederom 1 of meerdere streetfishingteams af te vaardigen naar de competitie van Sportvisserij MidWest Nederland.

De leden van onze roofviscommissie stellen zich hieronder graag even aan u voor:

Joshua

Mijn naam is Joshua, ik ben 20 jaar oud en ik ben fanatiek vliegvisser (voornamelijk op roofvis) en vliegbinder. Het wordt voor mij het tweede jaar dat ik mij ga inzetten voor de roofviscommissie. Ik ben met vissen begonnen toen ik nog heel jong was maar ben tijdens m’n middelbare schooltijd pas echt gaan roofvissen. Na enige tijd roofvissen met de werphengel heb ik vorig jaar de overstap gemaakt naar de vlieghengel, tegenwoordig ben ik alleen nog met de vlieglat aan de waterkant te vinden. Ik was na m’n eerste snoek op de vlieg helemaal verkocht aan deze tak van vissen. Af en toe doe ik nog wat streetfishing en ik ben dan weleens in Amsterdam te vinden, maar ik ga het liefst met de streamer achter de snoek aan.

Niets mooier dan een hengel in je hand die tot het handvat krom gaat en waarbij je elke klap van de vis voelt. En het mooiste is dan dat je de vis vangt op een streamer die je zelf bindt. Als ik niet aan de waterkant ben zit ik meestal achter m’n vise waar ik al m’n vliegen bind die ik gebruik en tegenwoordig ook verkoop! Na een tijdje alleen aan de roofviswedstrijden mee te hebben gedaan leek het mij leuk om ze ook te gaan organiseren en dat ben ik eind 2016, met ondersteuning van de vereniging op de achtergrond, dan ook gaan doen. Naast mijn inspanningen voor de roofviscommissie ben ik tevens jeugdcoach en controleer ik visdocumenten langs de waterkant.

Genoeg informatie zo, óp naar de komende roofvisdagen voor de jeugd en de roofviscompetitie!!

 

Eric

Mijn naam is Eric, ik ben 26 jaar en woon in Almere-haven. Voor zover ik mij kan herinneren heb ik altijd iets met vissen gehad. Ik fietste heel Almere-haven af met mijn vaste drie meter hengel, beviste alle interessante stekken en ving leuke voorns en brasems. Toen ik een jaar of 10 was kreeg ik mijn eerste werphengel en niet veel later kocht ik mijn eerste spinnertjes en twistertjes. Het vissen met spinners en twisters was een totaal nieuwe ervaring voor mij en ik kon mijn lol niet op met de hoeveelheid baarsjes die ik wist te vangen.

Mijn eerste snoek liet nog even op zich wachten maar anderhalf jaar later was het met een nieuwe hengel, molen en kunstaasjes raak. Een snoek van 71cm had zich vergist in mijn spinner en ik was verkocht, dit wilde ik vaker doen! Nu een goede 15 jaar later heb ik bijna iedere vorm van roofvissen wel beoefend maar een enkele visserij is blijven plakken. Ik vis nog steeds graag op baars met mini kunstaasjes en ik doe veel aan streetfishing. Ik ben met mijn visserijen altijd van de ‘aantallen’ geweest in plaats van de formaten. Baarsvissen en streetfishing zijn beide visserij waarbij de focus meer ligt op aantallen maar toch loopt er soms een vis van formaat tussen door.

Snoekvissen doe ik niet zo vaak meer, maar in het najaar pak ik graag de vlieghengel om te gaan snoeken. Ik heb in mijn vissersleven heel wat kunstaas gehad voor snoek maar mijn collectie beperkt zich nu tot twee bakken. Een bak met streamers voor de vlieghengel en de andere bak met pluggen en jerkbaits voor als er te veel wind staat om de vlieghengel te gebruiken. Voor in de toekomst zou ik graag een bootje willen om ook het grotere water te bevissen maar dat zal nog even op zich moeten laten wachten.

Roofvissen is iets wat ik de rest van mijn leven zal blijven doen, en om het spannend te houden pak ik steeds een nieuwe uitdaging aan. Tegenwoordig vind ik het bijvoorbeeld meer een uitdaging om mijn kennis overbrengen aan iedereen die geïnteresseerd is en andere mensen een vis te laten vangen op een door mij gekozen stek, zeker als de visserij compleet nieuw is voor de persoon in kwestie. Vandaar dat ik graag een bijdrage lever aan de roofviscommissie met als belangrijk doel om de jeugd te leren en te ondersteunen in het verstandig omgaan met roofvis.

 

Daan

Ik ben Daan, 21 jaar en al een jaar of 10 een fanatieke visser. Ik ben ooit begonnen met een vaste hengel van 3 meter, ik viste toen veel in het Beatrixpark op voorn en brasem. Een buurjongen van mij bleek ook te vissen, hierdoor werd het iets wat veel vaker gebeurde. Hij viste al wat fanatieker dan ik en had ook een werphengel, ook ik wilde dat graag en gelukkig heb ik toen ik 12 werd mijn eerste werphengel gehad. Een echte snoekhengel, mijn vismaat en ik gingen ons inlezen en waren klaar om snoek te vangen. De eerste snoek die ik had ving ik toen ik alleen ging vissen, gelukkig had ik vooraf de kieuwgreep goed bestudeert en met succes toegepast.

In die middag ging ik samen met mijn vismaat terug en ving ik er nog een op bijna dezelfde plek! Ik was verkocht! Ik ben steeds meer gaan roofvissen en ben daar steeds handiger in geworden. Ik heb na een aantal jaar een begin gemaakt met baarsvissen na het zien van filmpjes over ‘dropshotten’. Hierbij kwam ik een keer Eric Hofs tegen en zo ben ik ook bij de vereniging terecht gekomen. Ik vis heel graag met mijn baitcaster op baars en snoek. Ook vis ik graag in Amsterdam en andere ‘streetfishing-steden’ zoals Haarlem en Alkmaar op baars en snoekbaars met een zo licht mogelijke hengel. Dit doe ik graag samen met Eric en Joshua.

Tegenwoordig probeer ik me te specialiseren in steeds preciezere en moeilijkere visserijen. Ook ben ik viscoach geworden voor de jeugd en controleur voor de vereniging omdat ik merkte dat er weinig gecontroleerd werd en ik hieraan graag mijn steentje wilde bijdragen. Het overdragen van kennis en het enthousiasmeren van kinderen vind ik heel leuk om te doen, daarom help ik al een aantal jaar bij de jeugd. Voor mij is het vissen echt fijn als ik even helemaal tot rust kan komen, zelfs tijdens het streetfishen als er duizenden toeristen en mensen langs lopen.

Ik hoop op veel belangstelling voor de jeugddagen die we dit jaar weer gaan organiseren, dat zou zeker erg leuk zijn.