We gaan weer van start, en ook de roofviscommissie van HSV Almere heeft weer een mooi programma voor het voorjaar én het najaar. We vissen weer een competitie met een aantal leuke challenges! Ook draait roofvissen bij ons natuurlijk om gezelligheid, na afloop van elke wedstrijd proberen we elkaar dan ook te ontmoeten voor de prijsuitreiking om na te praten over de wedstrijd. Lees hieronder hoe het programma er verder uit ziet.
.

Deelname
Als je mee wil doen meld je dan aan bij de roofviscommissie. Dit kan heel eenvoudig door een mail te sturen aan rca@hsvalmere.nl. Vermeld hierin je naam en je telefoonnummer, je ontvangt dan een bevestiging van je deelname retour per mail. Voor elke wedstrijd ontvang je eveneens een aanmeldmail, dit is handig wanneer je onverhoopt een keertje niet mee kunt doen.

Ook hebben we een whatsapp groep (vrijblijvend uiteraard), hierin geven we korte updates en er is ruimte om met elkaar te appen. Geef bij je aanmelding wel direct aan of je hieraan wil deelnemen.

Roofvis reglement
Voor de competitie hebben we een reglement opgesteld waar iedere deelnemer zich bij deelname strikt aan moet houden. Dit reglement is te vinden via deze link. En bij een competitie hoort natuurlijk ook een puntentelling, voor dit seizoen hebben we ervoor gekozen extra punten te geven aan soorten die afgelopen seizoen niet veel zijn gevangen. We hopen hierdoor het gericht vissen op snoekbaars en baars te stimuleren.
.

Punten systeem:
• Elke wedstrijd heeft een winnaar.
• Einde van de competitie is er één winnaar op basis van de meeste centimeters totaal.
• De grootste baars, snoekbaars en snoek winnen ook aan het einde van het seizoen.

Puntentelling:
We vissen op lengte van de gevangen vis (per centimeter, afgerond naar boven) en er wordt met onderstaande rekenfactor omgerekend naar punten per gevangen vis:

Voorbeeld: Je vangt een baars van 40 cm dan vermenigvuldigen we deze voor de puntentelling met 1,5. Je totaal score voor deze vis is dan 60. Bij het melden van je vangst geef je alleen de lengte van de vis door in centimeters. De rekenfactor wordt toegepast op het scoreformulier. Heb je aan het einde van de competitie meerdere roofvissoorten gevangen ontvang je ook nog eens extra punten:
• 2 soorten +100 punten
• 3 soorten + 200 punten

Voorbeeld: Je vangt 3 snoeken en één baars maar geen snoekbaars, roofblei of meerval. Dan krijg je 100 extra punten.
.

Wedstrijd programma
Hieronder het programma. Je kunt alle wedstrijden mee doen maar ook enkele als dat zo uitkomt.

We ontmoeten je graag! We vissen natuurlijk ook in het najaar. Dit programma volgt nog.