Aangepaste regelgeving roofvis

Soms denk je dat je de lokale regelgeving helder op papier hebt staan maar vaak blijken er hierover toch hardnekkige misverstanden te blijven bestaan. We zetten de meest voorkomende onduidelijkheden nog even voor u op een rijtje.

Vissen met dood-aas
Indien er gevist wordt met dood aas mag er met maximaal 1 hengel gevist worden (dus geen witvishengeltje erbij) wanneer er gevist wordt op stadswater. Wat wij verstaan onder stadswater vindt u via deze link. U vindt alle info over het dood-aas vissen via deze link. Let op: een opgetuigde hengel (roede, lijn en haak) in uw nabijheid op de oever geldt óók als 2 hengel. Voorkom problemen en haal de haak of haken er vanaf! Of berg hem op in een foedraal.

Het gebruik van dood-aas takels
Bij het gebruik van dergelijke takels moeten de vrijliggende weerhaken plat geknepen zijn. Alleen aan de haakpunt die in de aasvis zit mag een weerhaak aanwezig zijn. U vindt Onder info over de aangepaste regelgeving, incl. het dood-aas vissen, via deze link.

Het is verboden:
– om ruisvoorn, snoek, snoekbaars, zeelt of karper in bezit te hebben of als aasvis te gebruiken;
– meer dan twee meertandige haken te gebruiken als gevist wordt met getakelde dode aasvis. Deze meertandige haken mogen maximaal voorzien zijn van 1 weerhaak;

Let op! Zorg bij het roofvissen voor goed onthaakgereedschap bestaande uit een lange punttang en kniptang. Knip haken waar nodig af. Knijp bij het gebruik van kunstaas bij voorkeur de weerhaken plat. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met bcwa@hsvalmere.nl

NB: zorg ervoor dat u altijd een werkende Visplanner App op uw telefoon heeft staan of dat u de Lijsten met viswateren bij u heeft. Er bereiken ons weer berichten dat aspirant agenten die nog een proces-verbaal voor milieu moeten inleveren hier erg druk mee zijn. Vervelend maar u bent gewaarschuwd.