019

Inmiddels alweer voor de achtste keer op rij : De Winterwedstrijd”. Alles hebben we meegemaakt: hele dagen regen, vissen in de sneeuw, ijzige kou maar deze keer was het eigenlijk meer een herfst wedstrijd. Het was frisjes maar niet echt koud, af en toe wat regen of wat gemiezer en een aanzienlijke wind. Feitelijk zou er deze dag best wel eens een visje gevangen kunnen worden, de vraag was eigenlijk vooral of je daarvoor persé al een brug (lees – winterstek) moest opzoeken of dat het elders misschien ook nog kon. Keuzes, keuzes en keuzes. Altijd lastig.

018Vooraf waren we een GroepsApp gestart en uiteraard werd dit weer het gebruikelijke kwebbelmoment, tikje vermoeiend maar zeer zeker ook vermakelijk en representatief voor de sfeer. Ook makkelijk overigens, zeker in deze wedstrijd mbt het geldig maken van de button en het melden van belangrijke zaken vóór of tijdens de wedstrijd. Nadat de deelnemers zich aangemeld hadden verscheen in de groepsapp de instructie hoe de button geldig gemaakt kon worden, daarna ging de wedstrijd van start. Wat wel lastig is, is dat het om 7.00 uur nog donker is. Uitvaren met de voerboot (een roeiboot is niet toegestaan) is dan toch wat lastig. Vaak wil je hem precies op dat ene plekje leggen maar dat blijft, met alleen wat verlichting op de voerboot, toch lastig. Het werd dus een beetje op goed geluk het eerste uurtje doorkomen, daarna kon het allemaal iets gerichter.

 

017Wij (team Navigator, titelhouder 2015) hadden gekozen voor een oever met overhangende struiken, het plan was om een uurtje te vissen en dan 100 mtr door te schuiven. Plan uitgevoerd (ideaal zo een trolley) maar helaas niet het gewenste resultaat. De vis lag er niet of wilde niet azen, jammer maar helaas. Als laatste optie hadden we nog een brug maar ook daar lieten de karpers het afweten. Wel werden we nog even verrast door een wierbed wat goede herinneringen opriep, het ging maar net goed. Wij eindigden dan ook met een blank. ‘Simply the Best’ ging deze keer even niet op. Datzelfde gold trouwens voor meerdere teams, de meeste zelfs. Het betreft dan de volgende teams:

  • Team “R&M Carp tackle” (Rob en Mario, ‘Ons maken ze niet gek!’),
  • team “Ols Skool”(Wim en Silvester, ‘Wind of regen, niks houdt ons tegen’),
  • team “Lelycarp” (Marco en Dave, ‘Wij kunnen niet vissen maar zijn wel gezellig’),
  • team “The Dudes” (Klaas, Jeroen en Jade, ‘De wiend komt uut de verkeerde hoeke’),
  • team “van Nelle” (Mathijs en Antwan, ‘met een shaggie in ons hand, trekken wij elke karper naar de kant!!’)
  • team “Fishfun” (Frans en Harrie, ‘always have fun fishing’),
  • team “Internationale Blankers” (‘We blank where no man has blanked before’).

Wel allemaal lekker gevist en een fijne dag gehad heb ik begrepen, en dat is natuurlijk het belangrijkste: “Vissen om het Vissen”.

013

014

015

IMG_2063

Toch waren er gelukkig ook enkele teams die wel succesvol waren, te beginnen met team “Karperjunkie” met Rody (‘Feed them and they will come!’). Rody was na een mislukt 2015 bijzonder gretig, hij heeft er veel werk van gemaakt en de beloning was daar: een mooie schubkarper kwam op de mat, goed gedaan, 7 punten in de pocket!

Ook team “De Buitenaren” (‘Vang je nooit een karper, maar vind je vissen fijn, dan moet je wel een Buitenaar zijn’) wist in het laatste uur van de wedstrijd toch nog een knappe vis op de mat te krijgen. Frank was degene die voor zijn team de 7 punten voor de competitie binnensleepte. Eveneens een mooie schub, prima gedaan hoor!

012

Vervolgens hebben we dan team “B team” met de slogan ‘impossible does not exist’. En inderdaad, wat velen niet voor elkaar kregen lukte hun wel. Nadat ze door een misverstand m.b.t. de gekozen stek besloten te verkassen wist Koen toch nog 2 schubkarpers te landen, maar uiteraard is het ook hier gewoon een teamprestatie. Goed voor de derde plaats, goed voor 8 punten. Mooie score!

003

Toch kon het beter. Team DMH was de winnaar van vorig jaar, een zware last om die prestatie te evenaren cq te verbeteren natuurlijk, maar het lukte ze (deels) wel. Vorig jaar waren ze winnaar met 2 vissen, dit jaar wisten ze er maar liefst 6 op de mat te krijgen. Qua saldo dus uitstekend gedaan, helaas bleek het niet genoeg voor de eindoverwinning te zijn en gingen ze met 9 punten naar huis. Toch top gedaan, tevens erg leuk dat het team, ondanks de moeilijk omstandigheden waar een teamlid in verkeert, toch compleet was. Alleen dat voelde voor de heren al als volle winst, top!

016

004

005

006

Maar zoals altijd kan er maar 1 team de beste zijn, altijd is er 1 team wat een wedstrijd wint maar, zoals in deze editie, ook wel eens eentje die ver boven de rest uitstijgt. En dat was team “Bossche boilies”, bestaande uit vader Klaas en zoon Chamel Keen. Zij wisten met maar liefst 9 vissen de overwinning binnen te slepen, een topprestatie voor deze tijd van het jaar. Met weliswaar een moeizame start, door een verkeerde interpretatie van de organisatie m.b.t. de gekozen stek kregen ze in het begin te maken met het B- team wat wel erg dichtbij zat, maar in goed onderling overleg (en zo hoort dat) werd dat dus opgelost. Met overmacht gewonnen, super gedaan hoor!! Een duidelijk signaal ook aan alle andere deelnemende teams, op de wedstrijd “Gooien in maart” op 6 maart valt er voor hun iets recht te zetten. We zullen snel weten of dat gelukt is. Chamel (6 vissen) en Klaas (3 vissen) verdienen met deze overwinning 10 punten voor de competitie en slaan daarmee dus direct al een mooie slag.

007

Zij mochten bovendien de mooie wisseltrofee in ontvangst nemen, zijn inmiddels bijgeschreven in de “Hall of Fame” en kregen, omdat het een winterwedstrijd was, ook beide een blik snert en een rookworst mee naar huis. We hopen dat het jullie zal smaken!

008

009

010

Een inmiddels vast ingrediënt van onze wedstrijden is dat de deelnemers vooraf mogen gokken hoeveel vissen ze denken dat er gevangen gaan worden, voor de winnaar hebben we dan een aardigheidje beschikbaar. Leuk dat deze keer de bedenker hiervan (weliswaar na een loterij) de winnaar was. Het juiste aantal was 19 vissen, samen met Jeroen Rosier zat hij er 1 vis vanaf en de noodzakelijke loting bezorgde hem een hele grote fles Grolsch. Maar ook het gemiddelde per team werd berekend, en rob en Mario bleken hier slechts een halve vis (jawel, het kan bij ons) vanaf te zitten. Beide ontvingen een leuk heupflesje.

011

Tot slot werden alle deelnemers getrakteerd op een warme hap waarna iedereen tevreden huiswaarts keerde. De kop is eraf, op naar “Gooien in Maart”.

2016-01-10 17.12.21

2016-01-10 17.12.29

2016-01-10 17.12.42

2016-01-10 17.13.17