Winterwedstrijd 2015

000bDe kop is eraf, de eerste wedstrijd van de spik-splinter- nieuwe karpercompetitie van HSV Ons Genoegen-Almere is een feit. Door de volstrekt nieuwe opzet was gerekend op minder teams dan de afgelopen jaren maar eerlijk gezegd viel een deelnemersveld van 9 teams eigenlijk alles behalve tegen. Het nieuwe motto van de KCA, “Vissen om het Vissen”, was door de deelnemers goed ontvangen en net als de afgelopen jaren hoefde er slechts een bijdrage voor de ‘afterparty’ betaald te worden en streden we om een supermooie (kuch) maar bijzonder prestigieuze trofee.

 

 

Even was het nog spannend: zouden de vaarten ijsvrij zijn of zou het koude weer roet in het eten gooien zoals wel vaker gebeurt was? Met de beurs in Zwolle in aantocht zou dat geen fijne ontwikkeling zijn. Maar hoewel op vrijdag grote delen van de Lage Vaart nog dichtlagen was alles op zondag ijsvrij, de wedstrijd kon van start. De sierwateren lagen nog wel dicht, degenen die daar hun zinnen op gezet hadden moesten dus ook naar de Lage Vaart (of Hoge Vaart uiteraard) verkassen.

000a

Net als de voorgaande jaren hadden alle teamcaptains weer een button thuisgestuurd gekregen, en nadat zijn zich ’s morgens via de ‘WhatsApp’ bij de organisatie hadden gemeld (ook bij de KCA is Multi Media inmiddels volledig geïntegreerd) kregen ze vervolgens een foto geappt waarop te zien was hoe de button geldig gemaakt kon worden. Dit jaar moesten de deelnemers de linker bovenhoek eraf knippen, het plaatje wees voor zich en deze manier werkt echt feilloos.

000c

De grote vraag was natuurlijk of er karper gevangen zou worden, de kansrijke cultuurwatertjes waren zoals gezegd wegens dichtvriezen afgevallen, iedereen moest dus naar de vaart en daar zijn de resultaten vaak wisselend. Toch kwam er al vrij snel een foto op internet met de eerste vis van de wedstrijd, gevangen door Marc uit team DMH (“Die Moet Hangen”) in de omgeving van Dronten.

CIMG2774

Mooie vis, mooie foto, button ‘oké’ en de blijheid straalt er toch wel van af. En insiders weten het wel: een team met zowel Ajax als Feyenoord supporters bij elkaar en dan met de klassieker Ajax-Feyenoord in het vooruitzicht zorgt voor de nodige onderlinge (gezonde) spanning.

CIMG2769

003

Het bleef de ochtend echter verrassend stil, nergens kwamen vangstmeldingen binnen, ook niet van degene die de dagen ervoor nog bijzonder succesvol was met meerdere dubbelruns. Qua weer viel het eigenlijk allemaal best nog wel mee, het was weliswaar frisjes maar omdat er nauwelijks wind stond was de gevoelstemperatuur wel redelijk. Bovendien hadden veel teams zich goed voorbereid, menig team heeft de voetbalwedstrijd beluisterd in een volledig verwarmde en dus behaaglijke bivvy.

2015-01-25 07.34.24

Om de één of andere reden wilde het met de vangsten echter gewoon nergens lukken vandaag. Althans: bij de meeste teams niet. Want uitgerekend bij team DMH kwam er na enige tijd alwéér een vis uit, deze keer was het Don die een mooie schub wist te verschalken. Hiermee kwamen zij op 2 vissen en zag het er voor de competitie goed voor ze uit.

CIMG2776

Que voetbal bleef het gelukkig rustig bij de heren, de wedstrijd eindigde in 0-0 en de meningen verschilden nogal over wie daar het beste mee wegkwam. Ik moet zeggen dat ik toch wel het idee heb dat Ajax het geluk aan haar zijde had, iets wat helaas niet gold voor de andere 8 teams. Niet één team wist een visje op de mat te krijgen, ondanks dat enkele teams tijdens de wedstrijd nog verkast waren en ondanks het feit dat alle trukendozen open gingen en iedereen het onderste uit de kan heeft proberen te halen. Oorzaak? Zeg het maar, misschien de plotseling intredende kou en de hoge luchtdruk die dag, wie zal het zeggen?

Om 17:00 uur was het over met de pret, iedereen kon zijn spullen inpakken en op weg gaan naar de Mac Donalds in Almere Buiten. Daar kon iedere deelnemer weer bestellen wat hij maar wilde waarna we toen iedereen binnen was konden overgaan tot het bekend maken van het winnende team en het overhandigen van de fel begeerde trofee. Omdat de mannen van team DMH zelf meenden dat Don de grootste had (inkoppertje, ik weet het) mocht hij namens het voltallige team de trofee in ontvangst nemen. Bovendien verdiende de heren hiermee de maximale score in de competitie en slaan direct al een mooi gat met de andere deelnemers.

006

Tevens hadden we dit jaar voor de aardigheid ook een paar aardigheidjes gehaald bij Raven Fishing & Outdoor waarbij uiteraard de winnaars de eerste keus kregen om iets leuks uit te kiezen. Omdat er verder geen karper gevangen was werden de overige prijsjes verloot zodat uiteindelijk niet alle deelnemers met lege handen naar huis gingen.

005

007

Al met al kijk ik ondanks de matige vangsten toch weer terug op een bijzonder geslaagde “Winterwedstrijd 2015”, het was al traditie en wat mij betreft blijft dat ook zo. Het enige wat we gaan aanpassen is de eindtijd, volgend jaar eindigt hij om 16:00 uur. Alle deelnemers bedankt voor de gezellige bijdrage en hopelijk tot de volgende keer.

De Winterwedstrijd werd onder ander mogelijk gemaakt door:

Team “Carp Power“: De platten zijn voor de anderen

Team “Old Skool“: als wij hamburgers bakken, gaan we karpers pakken

Team “Simply the Best“: Wij vangen altijd

Team “The Dudes“: De wiend komt uut de verkeerde hoeke

Team “B-team“: Impossible does not exist

Team “DMH”: Die moet hangen

…. en de overige 3 teams.

 

Jos Holla.