Weegplicht

25

Voor enkele wedstrijden geldt een zogenaamde weegplicht, dit betekend dat je bij deelname aan deze wedstrijden verplicht bent een bijdrage te leveren aan het wegen van de vangsten. Weegspullen en een telefoon worden door de organisatie beschikbaar gesteld. Hoe werkt deze weegplicht precies?

Gooien in Maart“: de eerste vis wordt gewogen door de organisatie, de weegspullen blijven achter bij de vanger zodat hij de volgende vis kan wegen. Heb je zelf vis wanneer je weegteam bent? Neem dan contact op met de organisatie. Het weegteam meldt een gevangen vis via een App bericht (met vangstfoto) direct bij de organisatie.

De Marathon“: We verdelen voor deze wedstrijd de totale wedstrijdduur in tijdsvakken van een aantal uur, afhankelijk van het aantal deelnemers. Direct nadat je een stek geloot hebt mag je nogmaals een lootje pakken, deze keer voor het tijdspad waarbinnen jij jouw weegplicht moet voldoen. Zoals gezegd is het een ‘plicht’, onderling ruilen of jouw beurt verkopen is geen probleem zolang het wegen niet in gevaar komt. Heb je zelf vis wanneer je weegteam bent? Neem dan contact op met de organisatie. Het weegteam meldt een gevangen vis via een App bericht (met vangstfoto) direct bij de organisatie.