201

Pennen voor Spiegels is een wedstrijd die vorig jaar eigenlijk bij toeval is ontstaan op verzoek van één van onze leden en nu als vast onderdeel van onze karpercompetitie geldt. Oók dit is een unieke wedstrijd waarbij iedereen, net als met “de Vrije Slag”, zelf bepaald waar hij gaat vissen en desgewenst zelfs vooraf voerplekken kan creëren. Stekken claimen is ook bij deze wedstrijd geen optie dus als je zekerheid van je stek wilt hebben is tijdig naar de stek gaan wel een vereiste. Uiteraard kozen de meeste deelnemers voor cultuurwater, doorgaans vang je daar het makkelijkst een visje en zeker wanneer je op spiegels wou jagen lag het watersysteem rond het Beatrixpark het meest voor de hand.

202

Het was overigens wel een wedstrijd waar de spanning er goed op stond: door 2 belangrijke overwinningen van ‘team DMH’ zou een derde overwinning van één van de leden bij deze solowedstrijd direct betekenen dat hij de competitie gewonnen had met de maximale 30 punten. Leuk voor de winnaar natuurlijk, maar om het vooral nog even spannend te houden was het misschien wel leuker als het de heren deze keer nou net even niet zou lukken ……..

Daar waar we de vorige editie 7 deelnemers hadden waren het er dit keer 15, met de wetenschap dat zeker 5 liefhebbers op vakantie waren toch leuk om te constateren dat pennen als wedstrijdonderdeel van de competitie wel degelijk serieus genomen wordt. Op de groepsapp verschenen al snel de eerste foto’s, toch hadden we het vermoeden dat niet iedereen het achterste van zijn tong liet zien en dat bleek redelijk te kloppen.

203

Over het weer hadden we in ieder geval niets te klagen, nadat we de dag ervoor kennis hadden gemaakt met behoorlijke zomerse regenbuien en stevige wind was het deze ochtend bijna windstil, droog en zonnig. Heerlijk pen weer dus! Om 12:00 uur was de wedstrijd afgelopen en verzamelden we bij de manege voor de prijsuitreiking. Tja, en toen werd het toch voor sommige deelnemers wel heel erg spannend, zeker voor de leden van team DMH uiteraard. Don was al afgehaakt, die had helaas niks, maar voor Marc met 2 vissen en Harry met 1 vis steeg de spanning toch wel een klein beetje ………….

Maar eerst kwam de uitreiking van de winnaar van de wedstrijd, wie had de meeste spiegels gevangen? Rody bleek als enige de gelukkige vanger van een spiegel te zijn en won daarmee een waardebon van maar liefst 50 euro, deels gesponsord door ‘Raven Fishing Lelystad”.

204

Daarna kwam de einduitslag m.b.t. de aantallen, wie scoorde het beste voor de competitie? Uiteindelijk bleken Marc en Harry toch te weinig vis op de mat te hebben. Johan had 3 karpers en ondergetekende had er maar liefst 6 waarmee ik met deze wedstrijd de felbegeerde 10 punten had binnengehaald. Leuk voor mij, heel leuk voor de verdere competitie met nog 2 wedstrijden, waaronder 1 teamwedstrijd en 1 solowedstrijd, te gaan.

Er was voor iedere deelnemer nog een leuke prijs, een drankje en een bitterballetje of bamihap en daarna was het weer over met de pret. Voor de volledigheid hieronder nog de matfoto’s van de 6 vissen die goed waren voor de 10 punten, op naar “De Marathon 2015!”.

205

206