Door de drukte wegens de vele aanpassingen in verband met de nieuwe verenigingsnaam heeft het verslag even op zich laten wachten maar, zoals u van ons gewend bent, is hij er nu dan toch. De 3e wedstrijd uit de ‘Commercial Carp Challenge” (CCC) werd gevist op de karpervijver van ’t Mun in Appeltern. Een mooie vijver in de vorm van een hoefijzer en met een groot bestand van flinke karpers met een gemiddeld gewicht van een kilo of 4. Een pittige klus om dergelijke vissen te landen aan het lichte method materiaal wat wij gebruiken maar dat wisten we van tevoren.

We arriveerden allemaal keurig op tijd, helaas waren we deze keer met een klein gezelschap omdat een aantal deelnemers nog op vakantie was en 2 deelnemers onverwachts waren verhinderd. Plannen in de vakantie was achteraf gezien misschien toch niet zo handig maar ja, leermomentje voor de volgende keer.

Wat wel een beetje jammer was, was dat er een andere club nog op de vijver zat die daar een nachtwedstrijd gevist had. Helaas begrepen deze heren niet dat, wanneer je een vijver tot 8:00 uur huurt, je er eigenlijk toch wel voor moet zorgen dat de volgende vissers er om 8:05 bij kunnen. Nou steekt dat niet op 5 minuten, maar dat de heren om 9:20 eindelijk ophoepelden was wel een beetje jammer.

Wij hadden vooraf afgesproken dat we tot een uur of 1 relaxed zouden gaan vissen en dat het ‘wedstrijdgeweld’ daarna in alle hevigheid zou losbarsten. Opmerkelijk was dat de ene kant van het water het op dat moment toch wel beter deed dan de andere kant, dat beloofde wat voor de wedstrijd.

Om 12 uur werden de bestelde friet en andere snacks gebracht en om 13:00 uur gingen we los voor de wedstrijd. Het was echt bijzonder grappig dat het best wel gelijk opging, en door het kleine aantal deelnemers was het ook allemaal goed te overzien. Het bleef dan ook spannend tot het laatste uurtje, dat was het moment dat de ene helft van de deelnemers (Rene en Rob) toch een beetje afstand nam van de andere helft ondanks dat Mario en ikzelf er bovenop probeerden te blijven zitten.

Maar uiteindelijk bleken Rene en Rob toch net even iets te sterk en was het Rene die aan het langste eind trok. Met 11 vissen was hij de winnaar van deze 3e sessie, Rob werd 2e, Jos werd 3e en Mario eindigde als 4e. Ook Eddy had zijn vissen binnen dus ongeacht de uitslag kijken we allen terug op een leuke dag.

Hieronder nog een foto van de winnaar, op naar de finale op Toms Creek!