Op zaterdag 16 september hebben we de laatste wedstrijd uit de “Commercial Carp Challenge 2017” (CCC) van onze vereniging op Toms Creek gevist. De afgelopen week waren de weersomstandigheden dramatisch met veel regen en wind, de vraag was of het op deze wedstrijddag wat beter zou zijn. We mochten uiteindelijk zeker niet mopperen: erg veel wind was er niet en hoewel het bijna de hele dag gespetterd heeft was er van echte regenbuien gelukkig geen sprake.

We zouden om 8 uur verzamelen op de parkeerplaats zodat we daar konden loten en, zodra het hek openging, direct de vlaggen konden plaatsen en naar de visplekken konden gaan. Uiteraard wilden we deze dag volop benutten en dat ging op deze manier uitstekend. Net als vorig jaar zouden we halverwege de wedstrijd verkassen zodat de kansen zo goed mogelijk verdeeld werden. De loting was echter iets aangepast: het lot bepaalde niet direct welke stek je kreeg maar middels de befaamde BingoApp bepaalde het lot wanneer je aan de beurt was om een stek te kiezen. Deelnemers hadden vooraf een plattegrond met de stekken gehad zodat ze enigszins voorbereid hun keuze konden maken. De middagstek was hier vervolgens aan gekoppeld en dat ging allemaal prima zo. Na de loting kon iedereen zich installeren en klaar maken voor de wedstrijd.

Dat je voor deelname aan de ‘CCC’ echt niet over een uitgebreide uitrusting hoeft te beschikken bewijst onderstaande foto. Een feederhengel, steunen en stoeltje, een plu, net en mat, voerkorfjes of methodloodjes en wat aas volstaat. En niet te vergeten een thermoskan koffie ……. Zelf ging ik overigens weer erg voortvarend van start. Nog vóór aanvang wedstrijd ging mijn voerbak dankzij mijn maatje 44 al ondersteboven (toch wat last van spanning?) en bij de eerste poging om met de katapult wat bij te voeren brak het elastiek. Dat beloofde nog wat voor deze dag.

Al snel na het startsignaal stroomden de eerste vangstberichten binnen waarbij opviel dat de ene deelnemer al snel de nodige vissen ving terwijl de andere nog altijd op de eerste stevige aanbeet zat te wachten. De vraag is dan: waar ligt dat aan? Is het de stek, het aas of de presentatie? Het blijft gissen, maar juist dat is ‘vissen’ toch? Bij mij in de buurt waren het vooral Mario, Gaby, Raymon en ikzelf die aardig een het vangen waren maar aan de overkant was vooral Rene erg op dreef. Bij Arnold en Jeroen was het in de ochtend allemaal beduidend minder zoals je op het scoreoverzicht (stek 7 en 19) kunt zien. In de middag was het stek 4 die het enigzins liet afweten helaas ………

Grappig ook dat er 1 deelnemer was die deze dag een baars, een zeelt en een brasem wist te vangen. Die tellen helaas niet mee voor de competitie maar toch lekker bezig Marcel! Om 12:30 ging wederom de toeter en konden alle deelnemers gaan verkassen. Altijd even lastig om alles weer op te pakken en ermee rond de vijver te lopen maar op deze manier vind ik het toch wel heel erg eerlijk gaan allemaal. En zeker wanneer het in de ochtend niet liep met de vangsten is een nieuwe stek vaak precies wat je dan even nodig hebt.

Nadat we verkast waren kwamen volgens afspraak de medewerkers van Toms Creek bestellingen opnemen waarna korte tijd later de snacks hun weg vonden richting de deelnemers. Erg relaxed dat dit allemaal mogelijk is, zo verspil je geen vistijd en hoef je ook je spullen niet onbeheerd achter te laten. Her en der werd er snel alweer gevangen en hoewel niemand exact de tussenstand wist was voor Rene en mij duidelijk dat wij wel heel dicht bij elkaar zaten. Grappig dan ook dat we tegenover elkaar zaten in de middag en elkaar dus prima in de gaten konden houden. Hoewel ……. Het blijft een gegeven dat je bij deze visserij eigenlijk niet zo goed ziet wat je buurman doet, je bent immers zeer gefixeerd op de top van de hengel.

Die paar keer dat ik wel keek zag ik Rene toch wel regelmatig drillen, en aangezien het bij mij in het begin voor geen meter liep zag ik de bui al hangen. De laatste 2 uurtjes begon het bij mij gelukkig wel te lopen en het vertrouwen groeide dan ook met de minuut. Zou het op mijn ‘thuiswater’ dan toch gaan lukken? Berichten dat Mario vreselijk had lopen ‘knallen’ temperden weliswaar de verwachtingen weer een beetje dus de spanning nam toch een beetje toe. Het gaat uiteindelijk nergens over maar toch ……….

Om 16:30 klonk het eindsignaal en konden we gaan inpakken. Daarna was het verzamelen op de veranda waar ik me kon gaan bezighouden met de score: zowel de uitslag van deze wedstrijd als de eindstand in de competitie, dit was immers de finale en er waren nog genoeg kanshebbers. Dat stoeien met cijfertjes blijft toch altijd lastig en ook deze keer zat er weer een klein missertje in wat echter niet van invloed was op de definitieve uitslag. En ach, het geeft ook altijd wel weer een beetje extra sfeer op zo’n moment. Gezellig was het zeker wel en uiteindelijk konden we dan toch beginnen met de prijsuitreiking.

De tweestrijd met Rene bleek uiteindelijk toch in mijn voordeel uit te pakken, Rene was samen met Gaby met 16 vissen (Rene 10 in de ochtend en 6 in de middag, Gaby precies andersom) op de 3e plek beland en verdiende daarmee, na een loting die in zijn voordeel uitviel, een waardebon van 10 euro van Raven Fishing. Tevens scoorden beiden daarmee 8 punten wat Rene met 25 punten op een gedeelde 2e plaats in de competitie bracht, goed gedaan en nogmaals gefeliciteerd!!

Daarna was de vraag wie de dagwinnaar was, was het Mario of was ik het. Uiteindelijk kon ik de ontknoping bekend maken: Mario werd deze dag 2e met 19 vissen (9 in de ochtend en 10 in de middag) wat hem 9 punten opleverde en hem naar de 7e plek in de competitie bracht. Hij verdiende hiermee waardebonnen á 20 euro, doe er iets leuks mee en ook jij nogmaals gefeliciteerd.

Uiteindelijk was ikzelf met 21 vissen (9 in de ochtend en 12 in de middag) de winnaar van deze gezellige en vooral weer leuke dag, ik scoorde hiermee 10 punten voor de competitie wat mij samen met Rene op de 2e plek bracht. De 30 euro waardebonnen van Raven Fishing zullen uiteraard weer een materiaal voor deze visserij besteed worden, het is ook voor mij allemaal redelijk nieuw maar ontzettend leuk om te doen. Jeroen was gelukkig bereid om de prijs aan mij uit te reiken.

Dat bracht ons uiteindelijk wel bij de ontknoping van de competitie van onze “Commercial Carp Challenge 2017”. Nadat ik alle scores zorgvuldig had uitgezocht (van de 4 scores tellen er 3 mee) was het Gaby die als winnaar uit de bus kwam en daar valt eigenlijk weinig op af te dingen: na winst op ‘De Kool’, een zepert op ‘de Biesbosch’ maar wederom winst op ’t Mun’ was een gedeelde 3e plek op Toms Creek en een totaalscore van 28 punten voldoende om de titel van ‘CCC Master 2017’ op zijn naam te schrijven. Hij mocht daarom de wisseltrofee voorlopig mee naar huis nemen en kreeg voor de aardigheid nog een mooie Guru rigbox cadeau. Heel veel plezier ermee en we rekenen volgend jaar op sportieve revanche.

Hieronder vind je de volledig uitslag van de competitie:

Hiermee kwam een einde aan deze competitie die volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen. Ik kijk er, net als de andere deelnemers, met veel plezier op terug. Nog een dankwoord voor Raven Fishing voor de sponsoring en Toms Creek voor de gastvrijheid deze dag, op naar 2018 ……..

U kunt overigens de verslagen van de andere 3 wedstrijden terugvinden via deze link.