‘Single the Best’: de finale!

s12

Single the Best, wederom een fonkelnieuw concept wat de karpercompetitie van de KCA nóg interessanter zou moeten maken. Zelf een stek zoeken in onze mooie polder (of in de Noord-Oost polder), voeren zoveel je maar wil en afromen op de wedstrijddag. En dan wel alles zelf doen, het was namelijk een solowedstrijd. Als je er dus met je teammaatje(s) in de competitie goed voor stond was dit hét moment om onderling het verschil te maken, een echte uitdaging.

Altijd even spannend natuurlijk hoe zoiets zich ontwikkeld, en vinden de deelnemers het wel leuk? Dat was natuurlijk de grote vraag hoewel ik er eigenlijk wel van overtuigd was dat dit concept goed ontvangen zou worden. Wat ik op het moment dat ik dit verzon nog niet aan zag komen was dat deze solowedstrijd de beslissende wedstrijd in onze competitie zou worden, want dat bleek het uiteindelijk wel te zijn. Een superleuk bijverschijnsel van een toch al geslaagde competitie dus! En er waren op deze laatste wedstrijddag maar liefst 7 deelnemers nog vol in de race voor de winst in deze karpercompetitie, hoe leuk wil je het hebben?

Zelf had ik een stek gekozen waar je niet met de auto kon komen, eindelijk kon ik mijn kar weer eens te voorschijn kon halen. Zijn derde ritje in 3 jaar geloof ik maar ach, zo zie je maar, zo’n ding koop je 1 keer en komt altijd wel weer een keertje van pas. Hij is dan ook nog als nieuw maar dat zal niemand verbazen. Om hem zo hanteerbaar mogelijk te houden had ik zoveel mogelijk spullen thuis gelaten, en toen ik om 6.00 uur de auto had geparkeerd was het opladen zo gepiept. Op naar de stek, op naar de overwinning???

S1

Na een korte wandeling arriveerde ik aan de waterkant en wat direct al duidelijk werd is dat het om 6:15 nog aardedonker is. Dan ontdek je ook wat er kan gebeuren wanneer je de tas thuislaat want ik had niet aan mijn hoofdlampje gedacht. Dat betekende dat 7:00 starten voor mij niet zou lukken aangezien ik maar weinig kon zien maar ach, de dag duurde nog lang. Bovendien was door de mist de overkant ook nog niet zichtbaar dus met uitvaren zou ik sowieso nog even wachten. De hengel die onder de eigen kant zou komen kon ik in het licht van een lantaarnpaal een stukje verderop wel optuigen, die ging er dus gewoon om 7 uur in.

Nadat iedereen zich gemeld had op de groepsApp kregen alle deelnemers via dezelfde App de instructies hoe de button geldig gemaakt kon worden: linkerbovenhoek eraf en dan vervolgens samen met de rechterflank op de foto. Vervolgens werd het even stil op de App omdat dit tevens het startsein van de wedstrijd was, iedereen ging ongetwijfeld direct vol aan de bak.

S2

Vooraf was afgesproken dat de vangsten niet tussentijds bekend gemaakt zouden worden, dat zou de spanning natuurlijk ten goede komen en dat was deze keer ook zeker zo. Op deze manier wisten de 7 kanshebbers de hele dag niet waar ze aan toe waren, doorzetten tot de laatste minuut was dus een pré. Mijn maatje Johan en ik hadden wel contact met elkaar, en omdat Johan al vrij snel 2 vissen had werd ik toch een beetje ongerust. Als Johan ving dan zou een andere kanshebber die vlakbij hem zat, Don, toch ook wel een visje vangen? Bij mij gebeurde echter helemaal niks, wat ging er fout? Maar ging het wel fout, misschien had Don ook wel niks ……. Ik wist het niet maar het knaagde op dat moment wel behoorlijk. Ander aas, andere stek? Nee, vasthouden aan datgene waar ik een goed gevoel bij had, vasthouden aan mijn plan. De dood of de gladiolen dus!

Maar ineens ging het bij mij ook lopen: zo goed als gelijktijdig 2 vissen op de mat, dat voelde goed en dat gaf vertrouwen. Ook Johan ving er nog eentje, ik ving er kort daarna nog 2, de stemming kwam er steeds beter in. Hoe zou het bij de anderen gaan? De berichten in de groepsApp waren in mineur maar was dat echt zo of speelden ze gewoon een spelletje? Er verschenen wel wat andere foto’s in de App, blijkbaar sloeg de verveling her en der een beetje toe en er verschenen een aantal selfies online die ik graag even aan u toon:

S3

Het was deze dag best wel frisjes en de meeste deelnemers waren daar wel enigszins op voorbereid middels goede kleding, kachels en een warme hap. Gelukkig stond er weinig wind anders was het naar alle waarschijnlijkheid toch wel aanzienlijk kouder geweest. Het was wel de hele dag veel motregen, het werd zeker niet droog inpakken.

33b

Eigenlijk ging de dag verder best wel snel, ik moet zeggen dat ik mede dankzij de goede vangst echt een heerlijke visdag heb gehad. Ik ving in de middag nog een vis en Johan ving er in het laatste half uur nog 2, wij eindigden dus allebei op 5 vissen. De verwachting was dat we hiermee aardig hoog zouden eindigen maar was het genoeg?

De vangsten van Jos:

S4

De vangsten van Johan:

S5

Inmiddels kwamen de eerste uitslagen binnen en die waren toch wel verrassend: ondanks dat velen de stek wel degelijk hadden voorbereid en anderen gokten op resultaten uit het verleden bleek dat er bitter weinig was gevangen. De meeste deelnemers hadden een keiharde blank gescoord, er waren 2 deelnemers met 1 vis, 1 deelnemer met 3 vissen en zoals gezegd 2 deelnemers met 5 vissen.

Hieronder zie je de vissen van Marc en Harry waarbij de jury helaas 1 vis van Marc heeft moeten afkeuren omdat de foto niet volgens het reglement gemaakt is, de rechterflank moest namelijk in beeld. Ik heb begrepen dat hij misschien ook nog wel een juiste foto heeft maar dat maakt voor de eindscore verder gelukkig niets uit. Streng maar rechtvaardig, we doen ons best!

S6

Opmerkelijk was dat Mario uitgerekend op deze moeilijke dag niet alleen de wedstrijd heeft uitgevist maar ook nog eens een mooie vis wist te vangen, knap gedaan. Hiermee leek hij een grote sprong in het algemeen klassement te maken en dat is hem gegund uiteraard, er dook echter net als bij Marc ook bij Mario een probleem op. Een geldige foto moet aan een aantal voorwaarden voldoen, één daarvan was zoals gemeld in een schrijven voorafgaand aan de wedstrijd en bij aanvang in de groepsApp dat de rechterflank ik beeld moest ……….

S7

U ziet het, geen rechterflank dus helaas diskwalificatie. Heeft hij weer ……..

S8Tijd voor de prijsuitreiking. Voordat we naar de winnaar van de wedstrijd gingen werd eerst het totaal aantal gevangen vissen bekend gemaakt, ook hiervoor hadden we een poule met als prijs een setje waardebonnen á 20 euro van Raven Fishing. De schattingen varieerden van 9 tot 48, uiteindelijk bleken het er 15 te zijn en leek ik zelf even de winnaar van deze poule te zijn. echter ……

Na controle van de foto’s de volgende dag bleken er 2 foto’s/vissen te zijn die niet meetellen aangezien de foto’s niet juist genomen zijn, dat bracht het aantal geldige vissen terug tot 13. En dat betekend dat er 2 winnaars zijn: Harry en ik, de buit delen we wel.

 

 

Met allebei 1 vis eindigden Mario (toen dus nog wel omdat ik de foto nog niet had) en Harry op een gedeelde 4e plek en ontvingen beide een troostprijsje in de vorm van eveneens een waardebon, in dit geval beide 10 euro. Toch netjes gevist!

S9

Daarna was het de beurt aan Marc, met zijn 3 vissen (of waren het er nou 2) eindigde hij op een mooie tweede plek, ook voor hem hadden we een waardebon beschikbaar uiteraard!

S10

En tot slot kwamen we wij de winnaars van deze superleuke wedstrijd, zowel Johan als ikzelf hadden 5 vissen gevangen en omdat we niet liever niet wilden loten om de eerste plek besloten we om het verder zo te laten. Allebei 5 vissen, allebei winnaar. En de waardebonnen werden gewoon gedeeld.

S11

Jos.