GiM 001

Gooien in Maart (6-03-2016) is inmiddels een traditie bij de KCA, de enige wedstrijd uit de karpercompetitie waarbij het gebruik van een radiografische voerboot niet toegestaan is. Er moet dus ‘Old Skool’ gegooid worden en eigenlijk is dat best wel leuk voor een keertje. Net als vorig jaar was het de eerste wedstrijd ná de winterwedstrijd, helaas bleek de dagen voorafgaand aan deze wedstrijd al dat de winter nog niet uit Nederland verdwenen was. Het was koud en nat en in de nacht van vrijdag op zaterdag had het nog goed gevroren. Vooraf ruiten krabben en tijdens het uitzetten van het parcours lag het ijs nog op het gras. Dat betekende een lage watertemperatuur en dat gaat doorgaans dan weer samen met een ‘inactieve’ vis, oftewel, weinig vis op de mat. Zou dat inderdaad zo zijn? Het parcours uitzetten was in een uurtje tijd gebeurt, Mario nog bedankt voor je hulp. Zoals altijd had ik ook deze keer de ‘handhavers’ gevraagd een oogje in het zeil te houden en ook deze keer stonden alle flyers en stekbordjes op zondagmorgen nog netjes op hun plek.

Iedereen was op tijd voor de loting, dus precies om 6.00 uur was het zover. De volgorde werd deze keer niet bepaald door de balletjes, deze keer was de ‘pilot’ voor het gebruik van een Appje waarmee de volgorde van loten bepaald werd. Dat werkte uitstekend dus ook op dit gebied wordt voortaan de smartphone ingezet. Een aantal deelnemers kwam via de loting op de stek die ze graag wilden, anderen waren iets minder gelukkig maar vol goede moed vertrok iedereen naar zijn stek.

GiM 002

Over het weer mochten we trouwens zeker niet klagen. De voorspelling was dat er in de ochtend sneeuw zou vallen en in de middag regen, de realiteit was dat we ’s morgens konden genieten van een zonnetje, en hoewel het doorgaans bewolkt was bleef het wel nagenoeg droog. In de middag zelfs nog een iets sterker zonnetje waardoor ik ook nog een kleurtje heb opgelopen. Dat was een meevaller dus, maar werd er ook gevangen??

Om 8.45 ging de telefoon al, Jeroen op stek 5 had vis. Dat was snel, en eigenlijk ook wel een beetje onverwacht eerlijk gezegd. Snel er naartoe om te wegen, het bleek inderdaad een schubkarper te zijn maar dan wel een heel erg kleintje. Maar ja, ook de kleintjes tellen en deze krielkip was direct al goed voor een prijsje: een fles Bacardi voor de eerste karper van de wedstrijd. ‘In the pocket’ en op naar de volgende!!

GiM 003

Ook de tweede prijs ging er snel uit: 2 kilo pellets voor de eerste brasem die gedurende de wedstrijd gemeld werd. Johan was de gelukkige, en hoewel we allemaal wel eens de neus ophalen voor deze vissen moet 1 ding toch gezegd worden: het was echt een enorme brasem, goed gedaan!

GiM 004

Daarna bleef het rustig, er werden via de groepsapp prijzen uitgeloofd voor de eerstvolgende karper en voor de eerstvolgende brasem maar er gebeurde helemaal niks. Misschien gezien de kou niet echt opmerkelijk, hoewel ikzelf eigenlijk volop met brasemvoer bezig ben geweest maar ondanks dat geen stootje heb gehad. Waar zat de vis?? Of was die werkelijk nog volkomen passief?

Gelukkig bleef het weer zoals gezegd wel aangenaam, er was zelfs een heus uurtje waarin we konden zonnen en zoals je kunt zien werd daar ook gretig gebruik van gemaakt. De voorjaars vitaminen konden weer binnen stromen, heerlijk!

GiM 005

In de tussentijd moesten de deelnemers zich maar zien te vermaken, ik denk dat de onderstaande foto’s wel genoeg zeggen. Pruiken, smink, eten en drinken, maar vooral effe lekker rustig aan de waterkant vertoeven met je vismaat, een ideaal tijdsverdrijf. Een vis je op zijn tijd was leuk geweest maar dat zat er helaas even niet in. Het is niet anders.

GiM 006

GiM 007

GiM 008

En ondertussen stonden de hengels onbeweeglijk langs de oever, zelfs een brasem werd niet geland!

GiM 016

Uiteindelijk was het 5 uur en zat de wedstrijd erop, zoals je duidelijk aan de mimiek van de organisatie kunt zien was het resultaat hopeloos. Jeroen bleek spekkoper te zijn met zijn mini schubje, deze vis was daarom goed voor maar liefst 3 prijzen: de eerste vis, de zwaarste vis en de winst van de wedstrijd. Hoe makkelijk wil je het verdienen?

GiM 010

GiM 011

Hoewel het credo “vissen om het vissen” is en we sinds 2015 geen losse prijzentafels meer hebben is er natuurlijk wel een aardigheidje voor de winnaar, Jeroen ging daarom naar huis met een fles Bacardi, een ‘Shimano Floater and Stalker tas’, een klein drankflesje en een waardebon van Raven Fishing. Niet gek voor een dagwedstrijdje lijkt mij. Bovendien scoorde hij 10 punten voor de competitie, en die zijn natuurlijk zeker welkom. Goed gedaan en het is je gegund, jammer dat je maatje Klaas er niet bij kon zijn maar ook Jady kan jou blijkbaar goed motiveren.

GiM 012

Daarna was het de beurt aan Johan, hij won de prijs voor ‘de eerste brasem van de wedstrijd’, een zak met 2 kilo pellets. Ook Johan van harte gefeliciteerd, niks mis met zo’n enorme brasem!

GiM 013

Vervolgens hebben we bij iedere wedstrijd een gokspelletje: wie raadt het juiste aantal vissen wat er tijdens deze wedstrijd gevangen gaat worden? De verwachtingen liepen hier nogal uiteen, van 0 tot 36 om precies te zijn. Uiteindelijk was het er dus 1, er waren 2 deelnemers die dat juist gegokt hadden en dat waren Jeroen Rosier en ik. Er moest dus geloot worden en Jeroen bleek uiteindelijk de gelukkige: hij won eveneens een mooie ‘Shimano Floater and Stalker tas’. Van harte gefeliciteerd, hij is je gegund!

GiM 014

Uiteindelijk hadden we nog een aantal prijzen over en deze werden verloot. Ook hierbij deed een soort Bingo App zijn intreden, dat werkte feilloos dus die houden we erin. Hieronder zie je de deelnemers die toch nog een aardigheidje ontvingen zoals Fox Spods, een haring set, een jerrycan, een DVD van Pilaar & Hofman, een zak pellets en niet te vergeten een pakket met boilies en pop-ups, kosteloos beschikbaar gesteld door Bossche Boilies. Nogmaals dank daarvoor en de winnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

GiM 015

Tot zover het verslag van deze tweede wedstrijd uit de competitie, de volgende wedstrijd wordt de Vrije Slag, hopelijk (en waarschijnlijk) komt er bij deze wedstrijd wat meer vis op de mat. Ik heb daar in ieder geval alle vertrouwen in!!

De inschrijving start 10 april, iedereen die lid is van onze HSV kan meedoen dus schrijf je in en doe mee met dit spektakel! Of met de gehele competitie, veel deelnemers hebben nog geen punten gescoord dus alle kansen nog voor iedereen.