Nadat we vorig jaar een ‘try-out’ hadden gevist op Toms Creek was voor mij wel duidelijk dat vissen met ‘The Method Feeder’ op commercials toch wel ontzettend leuk is om te doen. Smaken verschillen, daar ontkom je niet aan, maar het idee was geboren om als hengelsportvereniging iets met dit nieuwe fenomeen te gaan doen. Ook de naam was snel bedacht, het werd de ‘Commercial Carp Challenge’, in de volksmond inmiddels al bekend als de “CCC”.

Er blijkt in Nederland al een aanzienlijk aantal van dergelijke commercials te bestaan, en om de competitie iets extra’s te geven hebben we gekozen voor wateren die nou niet direct naast de deur liggen. Wateren waar je anders niet zomaar even naartoe rijdt dus, we hebben gekozen voor De Kool, De Biesbosch en ’t Mun. Voor de finale zoeken we het wél dichter bij huis, deze vissen we op Toms Creek te Lelystad.

Wat ook opvalt is dat je een dergelijk evenement tijdig moet reserveren: de karpervijvers op dit soort complexen zijn doorgaans in de weekenden al snel afgehuurd dus bij lang twijfelen kan je wel eens je neus stoten. Nu zijn wij gelukkig niet van die twijfelaars, vol vertrouwen dat we een acceptabel aantal deelnemers zouden vinden hebben we de wateren voor 2017 besproken. Een lastige vraag is dan vervolgens hoeveel deelnemers te moet meenemen. Je wilt immers niet bovenop elkaar zitten en we waren nog nooit op 3 van de 4 complexen geweest. Uiteindelijk hoefden we daar niet moeilijk over te doen, we hebben 12 competitiedeelnemers en dat bleek op ‘De Kool‘ wanneer er met “the Method” gevist wordt een mooi aantal voor de karpervijver aldaar.

Op zondag 19 maart was het dan eindelijk zover, de eerste wedstrijd stond op het programma. We gingen deze wedstrijd zoals gezegd naar ‘Visdorado De Kool‘ nabij Doetinchem, er stond ons dus een aardig eindje rijden te wachten. Dat betekende 6:30 verzamelen, spullen overladen in zo min mogelijk auto’s en een kwartiertje later waren we onderweg. We arriveerden keurig op tijd en werden hartelijk ontvangen met een lekker kopje koffie. Vervolgens was het loten en nog even bij de eigenaar checken of de stekverdeling een beetje in orde was. Dat bleek mee te vallen, een tweetal kleine wijzigingen volstonden wegens de natte grond. Vervolgens even de schepnetten in een ontsmettingsbak en allemaal naar het water.

Eenmaal aan de waterkant bleek dat het beter was om 2 secties alsnog even om te wisselen om Marco van dienst te zijn maar daarna konden we ons toch echt gaan installeren. Tussendoor nog even de auto’s verplaatsen want die stonden niet op de juiste plek maar daarna was het wachten op de toeter. Om 9:15 konden de aasjes te water. Overigens viel het weer wel een beetje tegen in vergelijking met de voorgaande dagen. Een beetje regen maar vooral veel wind.

Dan hoop je natuurlijk dat het helemaal los gaat maar dat bleek toch niet helemaal het geval te zijn. Her en der werd wel vis gevangen maar voor de meesten was het toch even doorbijten voordat er iets gebeurde. Waar het wel lekker liep was in sectie 3 bij Paul en Arnold Baas, maar ook in sectie 4 bij Gaby. Uiteindelijk wisten deze heren alledrie maar liefst 7 vissen te vangen waarmee we uiteindelijk 3 winnaars van de eerste wedstrijd hadden.

Daarna viel er een klein gat op de scorelijst, Arnold Veen was de volgende op de ranglijst die op De Kool 4 vissen wist te vangen, een mooie prestatie. Op de voet gevolgd door mijzelf, ik heb uiteindelijk 3 vissen kunnen landen maar was er toch wel tevreden mee. Redelijk grote vissen trouwens, op het superlichte materiaal echt ontzettend leuk om zo’n rakker naar het net te loodsen. Je vist doorgaans met haakjes maatje 12, dat blijft toch enorm klein als je het vergelijkt met het ‘gewone’ karpervissen.

Daarna waren er nog 3 deelnemers die 1 vis wisten te landen, dat waren Don, Rene en Marco. Voor Jeroen, Raymond, Mario en Marcel werd het uiteindelijk toch wel een klein beetje een teleurstelling, zij wisten deze dag geen vis te landen. Gelukkig hebben zij het ook naar de zin gehad en dat is toch het belangrijkst. Althans, dat roepen we dan ……….

Om 16:30 uur was het wel welletjes, het was best wel een lastige dag geweest door af en toe wat regen maar vooral door de harde wind die menigeen noopte veel aandacht aan zijn paraplu te geven. De toeter bracht verlossing, snel ruimden we de spullen op en vertrokken naar de kantine voor de prijsuitreiking.

De winnaar bepalen werd helaas nog even een kleine loterij, er waren zoals gezegd 3 deelnemers die 7 vissen hadden gevangen. Uiteindelijk was Paul de gelukkige, hij trok het beste lootje en mocht de mooie wisselbokaal deze keer mee naar huis nemen. Daarnaast ontving hij ook nog waardebonnen van Raven Fishing ter waarde van 30 euro, nogmaals gefeliciteerd en koop er wat leuks voor.

2e werd Gaby, 10 punten in de pocket en voor hem eveneens waardebonnen van Raven Fishing, voor hem zat er 20 euro in de enveloppe. Gaby had nooit eerder op een commercial gevist en heeft vooraf nog het nodige moeten aanschaffen (Dennis bedankt voor de hulp) en heeft het mede daarom eigenlijk wel heel erg goed gedaan. 3e werd dus Arnold Baas, voor hem eveneens 10 punten in de pocket en ook nog een waardebon van 10 euro kado.

Inmiddels staat de volledige uitslag online, u vindt hem via deze link. Hiermee kwam een einde aan deze leuke en volgens mij zeker geslaagde dag. We zijn na afloop met een aantal deelnemers nog wat gaan eten bij KFC, om 20:00 uur ’s avonds was ik weer thuis. Snel de spullen opruimen, balen dat Ajax verloren had en vervolgens heerlijk rozig worden op de bank. Los van het voetbal een geweldige dag gehad, op naar ‘de Biesbosch‘!