Jongens, jongens en zeker ook meisjes, wat hebben wij (de jeugdbegeleiders) samen met jullie een heerlijke dag op Toms Creek in Lelystad gehad zeg. We hadden al zo’n idee dat dit aan zou slaan maar dat het zo leuk zou zijn en zo soepel zou verlopen hadden we enkel maar durven dromen ………

Wij waren al vroeg ter plaatse om alles voor te bereiden maar vooral ook om zelf even te proberen hoe dat vissen met elastiek nou het beste ging, want veel verder dan wat tips en voor een enkeling een klein beetje oefenen waren we nog niet gekomen.

Nadat we alle vlaggen hadden staan en de hengels waren opgetuigd hadden we nog een klein uurtje over om zelf even te proberen, en gelukkig ging dat prima. We vingen karpers en ontdekten dat het met dat elastiek bovendien wel ontzettend leuk was om te doen.

Vanaf 2 uur druppelden de eerste jeugdleden binnen, de wat grotere kinderen konden met de 9 meter hengel aan de slag en de wat kleinere kregen een 4 meter deel in de handen. Er was een ‘vrije inloop’ en de liefhebbers verschenen mooi verspreid op de stek, de wachttijden werden daardoor zeer beperkt gehouden. De begeleiding van één op één en dat was wel nodig, het is toch een wat andere manier van vissen dan we gewend zijn natuurlijk.

En er werd gevangen, het was mooi om te zien dat jullie al snel moeiteloos de ene na de andere karper wisten te verschalken. Af en toe schoot er wel eens eentje los maar we vissen dan ook met enorm kleine haakjes (maatje 16) zonder weerhaak dus dat kan een keer gebeuren.

Het was in ieder geval de bedoeling dat iedereen een karper zou vangen en met deze mooie vis op de foto kon, daar zijn wij uitstekend in geslaagd. En dat ondanks de enorme warmte, het was deze dag bijna tropisch maar gelukkig konden we jullie voor enige verkoeling in ieder geval een lekker ijsje aanbieden.

En dus was het mogelijk dat velen van jullie de vis van jullie leven vingen, de trotse blikken op de foto’s zeggen wel genoeg. Je weet dat alle foto’s op de Facebook pagina van de vereniging staan? Altijd leuk om even door te sturen naar familieleden, vrienden of vriendinnen.

Het werden overigens wel hele grote vissen gevangen, wat een sport is dat aan zo’n vaste hengel. De drill duurde heel lang maar de beloning was daarna des te groter. En in sommige gevallen ook de teleurstelling, soms schoot zo’n zware vis na een lange dril alsnog los en bleef de visser beteuterd achter. Maar ook dat is vissen toch?

De 2 allergrootste vissen (hopelijk sla ik niemand over?) vind je op de foto’s hieronder, wat een bakbeesten zeg. Het duurde dan ook even voordat ze in het net kwamen maar de vreugde werd er alleen maar groter door. Supergoed gedaan jongens, vissen om echt trots op te zijn.

Om 9 uur was het feest over en kon iedereen weer naar huis, Er zijn deze dag 19 kinderen geweest, dat is een aantal waar we zeer blij mee zijn. Hopelijk kunnen we later nog een keer een dergelijke dag organiseren want dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Wel even een woord van dank aan de vrijwilligers van de vereniging die er echt een topdag van gemaakt hebben, aan het personeel van Toms Creek die alles m.b.t. vijverhuur en consumpties vlekkeloos hebben laten verlopen en Raven Fishing (Dennis en Sebastiaan) voor het regelen, herstellen (slik) en in elkaar zetten van de hengels en toebehoren.

Het was, in ieder geval volgens mij, echt een topdag!!!!!!!