J2 0

Verslag: Jeugddag 2
Datum: 26-04-2015
Thema: Visbehandeling

Vandaag was er weer een super leuke visdag in de Stripheldenbuurt, Almere Buiten. Er was helaas slecht weer voorspeld, om dit op te lossen hebben we extra paraplu’s georganiseerd zodat iedereen een droog plekje had om te kunnen vissen. Gelukkig viel het mee met de regen, op wat mot regen na was het de hele ochtend droog.

Ons doel vandaag was om het thema visbehandeling onder de aandacht te brengen. We hebben aandacht besteed aan 4 hele belangrijke onderwerpen:

• Precies leren ingooien;

• Het aanslaan als je dobber onder gaat of wegloopt;

• Het drillen van een zware vis;

• En het onthaken.

Het maakt niet uit waar je op vist, deze onderdelen komen altijd terug en zijn altijd belangrijk. Doe je dit niet goed is de kans dat je een vis verspeeld erg groot. Na dit te hebben gezegd, zijn we snel gestart met het optuigen van de hengel. Om even voor 10:00 uur werdhet startsein gegeven en waren we begonnen aan de eerste echte wedstrijd van dit seizoen. Spannend!!

Het was al snel raak maar helaas, na een korte heftige dril schoot de vis los en verdween weer snel onder water. Het was aan de kromme hengel en de kracht van de vis goed te zien dat het zeker geen kleintje was, het leek zelfs op een heuse karper. Helaas schoot hij los en hebben we de vis niet weer gezien. Snel de lijn repareren en verder vissen om nog eens kans te maken op een vis.

J2 1

Snel daarna was één van onze ervaren jeugdleden aan de beurt, ook hij wist een hele grote vis te haken. Sjoerd heeft beet! Nadat hij had aangeslagen was het direct groot alarm. Vis! Vis! Schepnet! Sjoerd die ondertussen al even bezig was stond nog altijd met een kromme hengel de vis te drillen. Na zeker 10 minuten wist hij onder begeleiding van Ruud en toeziend ook van werkelijk iedereen de vis koelbloedig en vakkundig te landen. Sjoerd was een voorbeeld voor iedereen. Jouw eerste spiegelkarper! Gefeliciteerd!

J2 2

Na deze vis was het tijd voor de pauze, een korte onderbreking hadden we wel verdiend. De heerlijke koffie, ranja , koek en chocolade repen van Wilco stonden alweer klaar. Na de pauze was het tijd voor een aantal activiteiten. We zijn per groepje gestart om ons dagthema nog even goed onder de aandacht te brengen.

De eerste activiteit is precisie werpen. Hierbij was het doel om het pijlloodje in de emmer te mikken. Nadat je het loodje in alle 4 de emmers had gemikt, ging je gelijk door naar het vis onthaken. Hiervoor hadden we een haakje verstopt in een dummy vis. Tot slot ging je aan de slag met het binnen halen van een zware vis. Dit was extra lastig om dat je in de ene hand de vis binnen moest halen en met je andere hand de ballon in het net moest brengen.

J2 3

Tijdens de activiteiten werd er door de groepjes die aan het vissen waren nog steeds gevangen, de wedstrijd gaat immers gewoon door. 2 keer was het raak voor Luuk die daarmee dagwinnaar is geworden. Ook Owen wist nog een hele mooie brasem te vangen die weer net ietsjes langer was dan de karper van Sjoerd en daardoor net de 2e plek pakt waardoor Sjoerd naar de 3e plaats doorschoof. Heel goed gedaan mannen! Dames geef niet op 10-05-2015 is de derde jeugddag alweer gepland dus nog alle kans!

J2 4

Nog even kort de tussenstand voor de grootste vis:

1. Owen – Brasem – 47,5 cm

2. Sjoerd – Karper – 47 cm

3. Melvin – Voorn – 19 cm

J2  5

De gene die aan het einde van de jeugddagen de langste vis heeft gevangen wint de prijs en natuurlijk de eeuwige roem.

Tot slot willen Rob en ik iedereen bedanken die heeft geholpen en zijn enthousiasme met ons heeft gedeeld. We kijken weer terug op een hele geslaagde ochtend en kijken uit naar 10 mei. Heb je nog een leuke foto of filmpje gemaakt stuur hem dan op aan jeugd@hsvog.nl of post hem op Facebook.

Groeten,

Arnold Baas, Rob Kooiman en alle vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere

Logo-1

Website: www.hsvalmere.nl/jca

Wordt lid van onze Facebook site voor het laatste nieuws!

 

j2 10

j2 11

j2 12

j2 13

j2 14

j2 15

j2 16

j2 17

j2 18

j2 19

j2 20

j2 21

j2 22

j2 23

j2 24

j2 25

j2 26

j2 27

j2 28

j2 29

j2 30