Copy of DSC_0646

Vandaag hebben we opnieuw een hele leuke jeugddag gehad met een heleboel nieuwe gezichten zo kort na de vakantie. Wij vonden het ontzettend leuk om jullie te ontmoeten, we hopen dat jullie net als wij een leuke ochtend hebben gehad en ook volgende week op de laatste jeugddag allemaal weer van de partij zijn. Vandaag was zoals voorspelt een heerlijke zomer ochtend, de lucht strak blauw en het zonnetje was er alweer vroeg bij.

We hebben vandaag gevist in Almere Stedenwijk achter de sporthal. De stek die we eerst in gedachten hadden stond tot 2 meter uit de kan vol met lelie planten, dit maakte het vissen op deze stek onmogelijk. Gelukkig voor ons was er verderop voldoende ruimte om te vissen en ons kamp op te zetten.

Ook vandaag hebben we ons weer lekker bezig gehouden met de competitie. Het vangen van vis was echter moeizaam, zeer moeizaam zelfs want er is helaas geen vis gevangen. Het water was ook wel heel erg helder. Een belangrijk punt voor aankomende zondag is dan ook dat we deze week even op zoek gaan naar een betere locatie.

001a

Ondanks dat de vangsten tegen vielen waren jullie goed gezind en hebben we de ochtend verder ingevuld met een kleine les over haakaas en lokvoer. Aan deze les hadden we een opdracht gekoppeld. De opdracht was: ‘Vang als eerste een Brasem’. Met deze opdracht kreeg je de keuze om je stek te laten bijvoeren met Partikels, in ons geval met 2 dagen geweekt duivenvoer met fijne zaden. En daarnaast had je de mogelijkheid om naast maden ook met ander haakaas te vissen zoals maïs en wormen.

Jullie hebben al goed in de gaten welke aassoorten geschikt zijn voor het vangen van de verschillende soorten vissen. De worm voor voorn, brasem en baars en maïs voor brasem en karper. Het bijvoeren met partikels was voor veel van jullie iets nieuws. Je gaat toch niet vissen met duivenvoer? Juist wel, de zetmelen in de tarwe, hennep en andere zaden zijn, mits goed bereid een heerlijk hapje voor brasem, karper en andere witvis soorten.

Na een poosje te hebben gevist op de brasem was het tijd voor een drankje. Dit keer verzorgd door Rob omdat Wilco helaas moest afzeggen vandaag. Beterschap Wilco! We hopen je snel weer te zien. Rob bedankt, de koffie en ranja het smaakte heerlijk. Net als de chippies en koekjes trouwens!

002a

Na de pauze zijn we het tweede deel van de ochtend gestart met de Quiz. We hadden een aantal vragen opgesteld die je met je eigen groep hebt beantwoord. De score die jullie samen hebben gehaald telt mee in de puntenscore voor de competitie. Goed om te lezen dat jullie weten wat je altijd mee moet nemen om te mogen vissen (vispas en mobiele telefoon met visplanner of de groene boekjes). De vraag over visbehandeling hebben jullie gelukkig ook allemaal goed beantwoord. Vissen leg je niet op de stenen om te onthaken natuurlijk, dit doe je op een onthaakmat of in het zachte gras. De vis vastpakken doe je natuurlijk altijd met natte handen.

003a

Na de Quiz hebben we nog even gevist maar het werd snel duidelijk dat de vangsten zouden uitblijven. Ook was de concentratie al redelijk verdwenen. Tijd om op te ruimen en uit te kijken naar volgende week. Zondag 30 augustus staat namelijk de familiedag op de planning.

Op deze dag mogen jullie vissen met één van je ouders of opa of oma, je oom of tante, je broer of zus. Het maakt niet uit zolang het maar familie is. Ook mag je zelf bepalen waarmee je voert en welk aas je gebruikt. Zolang je het maar kan kopen in de supermarkt of hengelsportzaak vinden wij alles goed. We beginnen zoals altijd om 09:30 uur en op welke locatie dat is horen jullie nog van ons.

 

004

 

Het is belangrijk dat je er volgende week ook bij bent. Dit is de laatste dag waarop je kunt strijden voor de competitie, we hebben dan namelijk de prijsuitreiking! Naast de prijsuitreiking, start ook het inschrijving voor een hele bijzondere en ontzettend leuke visdag op zaterdagochtend 19 september. Dit beloofd een vis ochtend te worden om nooit te vergeten, kom daarom vooral meedoen aankomende zondag en schrijf je in!

Ter voorbereiding op zondag aanstaande hieronder nog even de stand tot en met vandaag, bereid je goed voor en zet hem op jongens en meiden!

0005

We wensen jullie komende week een goede vangst en tot zondag 30 augustus!

Groeten,

Arnold Baas, Rob Kooiman en alle vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere

Logo 1
Website: www.hsvalmere.nl/jca
Wordt lid van onze Facebook site voor het laatste nieuws.

 

DSC_0625

DSC_0627

DSC_0628

DSC_0629

DSC_0630

DSC_0632

DSC_0633

DSC_0634

DSC_0636

DSC_0637

DSC_0638

DSC_0639

DSC_0640

DSC_0642

DSC_0646

DSC_0648

DSC_0650

DSC_0652

DSC_0653