Druk-druk-druk, zouden we nog een jeugd-karperdag op Toms Creek gaan plannen of niet? Zelf zag ik het wel zitten (het is gewoon té leuk) maar uiteraard heb je dan wel vrijwilligers nodig die daar zin in hebben want het is weliswaar leuk maar zeker ook bijzonder zwaar. En daarnaast is het sowieso binnen de HSV al erg druk met diverse activiteiten en werken de meeste vrijwilligers overdag …….

En toch kreeg ik het weer voor elkaar om een gemotiveerde groep ‘binnen’ te krijgen. De meesten hadden vorig jaar ook meegedaan en wisten wat ze te wachten stond, de ‘nieuwe’ vrijwilligers zouden het vanzelf wel merken. We verzamelden om 8:00 bij Toms Creek, dankzij de uitstekende samenwerking met de parkmanagers waren onze stekken voor ons afgezet zodat we een mooi overzichtelijk gedeelte konden gebruiken en stonden de grotere schepnetten (je weet maar nooit) en de cradles al tijdig klaar. Snel werden alle benodigdheden die we verzameld hadden uitgeladen (niks vergeten? Altijd spannend) waarna het opbouwen kon beginnen.

Daarna konden de vrijwilligers gebruik maken van een snelcursus van Bart (het optuigen is wel een dingetje) of gewoon zelf nog even vissen in afwachting van de kids. En met succes!

De verwachting was (in ieder geval bij mij) dat het de middag rustig zou blijven en de avond iets drukker. We hadden de dag al iets ingekort i.v.m. de halve finale tussen Nederland en Engeland (1-2 verloren, zooooo jammer) maar we hadden ook op verzoek van vrijwilligers van de vorige editie een verplichte vis-stop ingevoerd. Een uurtje pauze waarin alle hengels de kant op zouden gaan zodat de vrijwilligers even rustig konden eten en niet 12 uur non-stop bezig zouden zijn.

De eerste kids arriveerden al snel dus we konden direct aan de bak. Gelukkig werkten de vissen mee: er werd goed gevangen zodat het rouleren wat eenvoudiger was. En dat rouleren was nodig want het was veel drukker dan ik verwacht had. Aanpakken dus, maar wel leuk dat de animo er is. Enthousiaste kinderen, enthousiaste ouders/begeleiders, het was echt bijzonder leuk. En best wel druk!

Ondertussen kregen we ook nog 1 echte regenbui, het hoosde echt maar er zijn dus kinderen die zelfs dan gewoon doorvissen terwijl de begeleiders even een schuilplek zochten. Echte bikkels, hoe gaaf is dat.

.
Welke visserij nou het meest populair was weet ik niet, feit is wel dat Bauke met de pelletwaggler actief was en daarmee zoveel vissen ving dat er bij hem aan animo zeker geen gebrek was. Opvallend ook hoe goed de meeste (iets oudere) kinderen konden werpen.

Om klokslag half 5 werden de hengels binnengehaald, blijkbaar hadden alle gasten die info goed meegekregen en konden wij even tot rust komen. Behalve Bauke, die heeft nog even 2 jongetjes laten vissen omdat ze door materiaalpech ruime een kwartier hadden staan wachten en toen was het ineens half 5. Dus hup, onder begeleiding van Bauke allebei toch een vis en daarna ook zij zeer tevreden naar huis.

Na een ruim kwartiertje arriveerde het bestelde eten (we werden al ongerust) en dus konden we even gezellig bijpraten en ondertussen een hapje eten. Alleen Daan had pech: zijn patatje was vermist dus dan maar even snel een andere halen. Om 17:30 zat de pauze erop en de eerste deelnemertjes waren ondertussen alweer gearriveerd.

Uiteindelijk was het in de middag volgens mij toch iets drukker dan de avond maar sowieso was het ook in de avond gezellig druk. Volgens mij heeft iedereen een karpertje kunnen vangen, de meesten zelfs met zowel de method als de vaste stok en de pellet-waggler.

Omstreeks 19:00 uur begonnen we alvast een beetje op te ruimen en toen het erop zat werden de laatste dingen razendsnel eveneens opgeruimd. Het was ook de hoogste tijd, iedereen zat er na bijna 12 uur lichtelijk doorheen en dat is ook wel logisch. Maar gelukkig konden we allemaal thuis voetbal kijken: Nederland naar de finale, wij wisten het zeker. Maar helaas ……. Een slecht einde van een fantastische dag!!

En het goede nieuws: ondanks dat het echt een zeer vermoeiende dag is waren alle vrijwilligers weer bijzonder positief en kijken ze al uit naar volgend jaar. Dan moet dat toch goedkomen maar …….. vrijwilligers hebben we nooit genoeg, dus als het u wat lijkt om voor een vette hap en een beetje kilometervergoeding de hele dag langs de waterkant te staan om kinderen te helpen en reparaties uit te voeren twijfel dan niet!!

Maar in ieder geval chapeau voor degenen die er deze keer bij waren!!!!

NB: staat jouw foto er niet bij? Mail hem dan snel naar info@hsvalmere.nl en ik ga dat regelen voor je!