Zondag 30 april was de 2e jeugddag van 2023, we hebben deze keer gevist in Almere Overgooi. De dag stond in het teken van een gezellig ochtendje vissen, deze keer niks met aantal vis of grootste vis maar gewoon gezellig met elkaar vissen én we hebben een extra vistechniek toegevoegd: feedervissen.

De dag begon voor de vrijwilligers Mario, Derk en zwager Marco extra vroeg. Alle benodigde materialen moesten immers opgehaald worden uit de berging want zonder hengels, rollers en stoeltjes kunnen we natuurlijk helemaal niks beginnen. Met 2 auto’s volgeladen met materialen kwamen ze rond kwart voor 8 aan in Overgooi en vol goede moed werden alle spullen neergezet zodat er meteen gevist kon gaan worden.

Nou ja meteen ……. Dat ook weer niet. Jos begon de ochtend door uit te leggen hoe je op een goedkope manier en vrij makkelijk je wormen bij elkaar kunt verzamelen, simpel met een schep of een riek en zonder het hele gazon te vernielen. Gewoon in de grond steken en laten ‘trillen’. Al gauw kwamen de regenwormen naar de oppervlakte d.m.v. zachte tikjes aan de steel van de riek. Wil je dit thuis ook proberen? Wel altijd even aan je ouders of verzorgers vragen of het wel mag!

Dit keer hadden we de beschikking over 3 feederhengels, 4 hengels van 9 meter en zoals altijd natuurlijk ook weer de bekende 4 meter hengeltjes. Het vangen van een visje was dit keer erg taai, de vis was met name op de 4 meter hengels lastig te vangen.

Aan het eind van de ochtend werd er dan eindelijk een vis gevangen op de 4 meter hengel. Het gebruik van de feederhengels was trouwens opvallend populair en door om de 45 minuten te rouleren is iedereen die het wilde proberen aan beurt gekomen. Uiteindelijk zijn er 4 brasems gevangen met de feederhengels, waaronder 3 hele grote. Het werkte dus wel!

Door de afwezigheid van vaste vrijwilliger Don, die zijn outfit voor de alpe d’huzes moest ophalen, hadden we dit keer Dennis als ervaringsdeskundige op de 9 meter hengels. Met deze 9 meter hengels (vooral geschikt voor de wat grotere jeugd) werd uiteindelijk toch het meeste gevangen, blijkbaar zat de vis toch wat verder uit de kant vandaag.

De eerst volgende jeugddag staat voor 14 mei in de agenda’s bij de vrijwilligers, dan starten we met de eerste van 4 competitiedagen. Houd daarom de mail en Social Media goed in de gaten voor verdere informatie en doe gezellig met ons mee!!

Deze jeugddag kwam mede tot stand door onze sponsoren Raven Fishing Lelystad en Zodiak Almere.