De eerste jeugddag van 2018 is een feit. Als het aan ons ligt een mooi succes waarin we elkaar hebben leren kennen en kunnen zien hoe handig jullie al zijn met de vaste stok. Daarbij was het stralend weer en hebben we kunnen genieten van een heerlijk zonnetje in het Beatrixpark. Na een korte introductie zijn we snel gestart met vissen. Onder begeleiding van jullie eigen viscoach konden jullie direct starten. De hengels lagen klaar en er was gevoerd. Het was aan jullie om je haak te voorzien van een made en vissen te vangen. Dat is ook gelukt! Er meer dan 160 vissen gevangen. Voornamelijk voorn maar er zijn ook een paar flinke brasems gevangen.

Maestro had zeker de grootste vis. Een brasem van maar liefst 58 cm! Daarmee gaat hij ook direct aan de leiding in de competitie met de grootste vis.

Speciaal voor de jeugd van 12 jaar en ouder hadden we een winkle picker en een langere hengel van 9,5 meter met elastiek gekocht. Dit als experiment en om jullie te laten ervaren hoe het is om hier mee te vissen. We hebben enthousiaste reacties mogen ontvangen dus voor de volgende visdag zullen er zeker meer van deze lange hengels beschikbaar zijn.

Voor de jeugd die ook voorgaande jaren met ons heeft gevist was er nog een extra verandering. We vissen dit jaar voor het eerst met kleiner haakjes en lichtere dobbers. Deze tuigjes zijn vooraf aan de jeugddagen speciaal voor jullie gemaakt onder leiding van Don! Door lichter te vissen wordt het makkelijker om vissen te vangen en vangt je zelfs de aller kleinste vissen en daardoor ook je meer vissen. Dit kan bij het vissen van wedstrijden net het verschil maken tussen de eerste en de 2e plaats!

Probeer zelf ook maar eens een voertje te maken. Je kunt dit een kant en klaar zakje kopen in de hengelsportzaak maar ook het recept van Don gebruiken. Je hoeft niet alle ingrediënten te gebruiken met alleen broodmeel, beschuitmeel, polenta en havermout heb je al een voertje waar zeker vis op af zal komen. Ook leuk is dat alle ingrediënten gewoon te koop zijn in de supermarkt.

Hebben jullie toevallige ook aan de maden geroken? Deze waren dit keer heerlijk zoet. Dit vindt de vis lekker en dat kun ook heel eenvoudig zelf doen. Gewoon een schepje polenta of maismeel in je maden bakje doen.

Dan is het nu tijd voor de scores en de voorlopige stand in de competitie. Hieronder de stand na de eerste jeugddag. Olivier pakt de leiding en wordt met slechts 13 cm verschil gevolgd door Nina en kort daarachter zit Kyllian met 156 cm. Dit is pas dag 1 en wat we zeker weten is dat er in deze stand nog veel gaat veranderen.

De grootste vis is gevangen door Maestro. Hij gaat dan ook aan de leiding in de competitie van de grootste vis. We zijn benieuwd of Maestro nog van zijn troon gestoten wordt. Dit kan nog wel eens duren tot aan de karper of roofvisdag.

We hopen jullie allemaal de volgende jeugddag weer te zien. Deze staat gepland voor 26 mei maar kan helaas niet doorgaan omdat de vrijwilligers die dag actief zijn op diverse andere activiteiten. We zoeken een andere datum en jullie worden hier ruim van te voren per e-mail over geïnformeerd.

Voor nu een goede vangst en tot de volgende keer!

Groeten,
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen – Almere