IMG_2015

Helaas, Helaas…. de laatste dag van de jeugdcompetitie 2015 zit er alweer op. Wat was het leuk en wat hebben we veel gezien en gedaan. Was je er dit jaar voor het eerst dan heb je in de eerste plaats leren vissen met de vaste stok. Was je er vorig jaar ook bij, dan heb je de technieken voor het vissen nog beter onder de knie gekregen. Jullie hebben in ieder geval allemaal kennis kunnen maken met de commissies binnen onze vereniging. Van de Street- en roofviscommissie tot de witvis, karper en vliegvis-commissie. Ook was er nog die dag dat de politie op bezoek was voor de vispascontrole. Best spannend weten jullie nog?

001

Op 2 van de 8 dagen heeft niemand wat gevangen. Vervelend? Wel nee..dat hoort er gewoon bij. Daarentegen zijn er net als vandaag, dagen waarop we vingen en soms zelfs heel veel. Weten jullie nog die dag met de witviscommissie? We hebben toen ruim 9 kilo vis gevangen waaronder een aantal hele grote ruisvoorns. Of die ochtend in Almere-Buiten waar Sjoerd die mooie spiegelkarper wist te landen. Dat was een mooi gevecht en zullen we niet snel vergeten.

Het weer is toch erg belangrijk bij de jeugddagen. We hebben dit jaar weinig te klagen. Het bleef bij een dreigende bui of een paar sputters regen. Misschien was het soms wel wat te warm en was dat de reden waarom de vissen niet altijd beten.

002

Vandaag was het een spannende dag voor de top 10 van het klassement. Zouden de vangsten van vandaag nog roet in het eten gooien? Voor de top 3 van de jeugdcompetitie of was de voorsprong al zo groot dat er geen wijzigingen meer konden plaats vinden in het klassement? Uiteindelijk was het toch nog best spannend en was met name Melvin erg goed op dreef. Hij wist zich van de 4e plaats voor de wedstrijd toch op te werken naar de 2e plaats van de competitie met zijn vangsten vandaag. Erg knap gedaan!

Owen en Kian stonden tot vandaag aan de top van het klassement. Voordat we vandaag starten hadden zij al een flinke voorsprong opgebouwd. Kian bleek onverslaanbaar en met zijn vangsten van vandaag de absolute nummer 1. Kian gefeliciteerd jij bent de beste jeugdvisser van de competitie 2015! Owen moest toch helaas zijn nummer 2 positie afstaan aan zijn broer maar is toch erg knap 3e geworden. Wat erg belangrijk is om de competitie te winnen is dat je zoveel mogelijk dagen mee doet en natuurlijk erg geconcentreerd je vissen vangt. Ook dit jaar was dat weer goed te zien.

Ook Rick was vandaag erg goed. Voor de 2e keer deed hij mee en hij wist vandaag de 3e plaats te bemachtigen. Erg knap! Zien we je volgend jaar weer? Ga je dan de strijd met Kian, Melvin en Owen aan?

003

Dan natuurlijk de dames. Jullie hebben helaas dit jaar niet je stempel kunnen drukken op de competitie. Beau werd vandaag nog even knap 2e en Nina had vandaag helaas net niet genoeg gevangen voor een plek bij de eerste 3. Dames, 2016 is jullie jaar, zet hem op!

Het thema vandaag was de familiedag. Je mocht één persoon uit je familie uitkiezen om samen mee te gaan vissen. Daarnaast mocht je ook je eigen haakaas en lokvoer meenemen. Zolang je het maar gekocht had in de hengelsportzaak of de supermarkt. Zo hebben we gezien dat velen van jullie toch met maden visten, maar ook dat brood, wormen en maïs erg populair zijn. Ruben hebben we gezien met echt bijzonder aas. Hij had die nieuwe NEO baits bij zich en een flavour door zijn voer. Erg interessant allemaal. Super dat je aan het experimenteren bent!

004
Dan nu terug naar de competitie. Jullie zijn vast erg benieuwd naar jullie scores. Om de score te bepalen hebben we alle gevangen vis nauwkeurig opgemeten en genoteerd. Het resultaat is de totale lengte in centimeters van de door jou gevangen vis.

009

Tot slot willen we iedereen bedanken voor jullie aanwezigheid, gezelligheid en optimisme. Ook als er geen vis werd gevangen hebben we jullie nooit horen klagen. Net als jullie ouders en begeleiders. Bedankt voor de ondersteuning en het bijspringen op sommige momenten.

007

Natuurlijke speciale dank aan alle vrijwilligers en het bestuur. Ik hoop dat we de samenwerking in het nieuwe jaar kunnen voortzetten en volgend jaar nog een aantal leuke jeugddagen gaan organiseren, wij gaan volgend jaar in ieder geval gewoon weer door!

Wij wensen iedereen een goede vangst en veel visplezier. We zien jullie hopelijk allemaal terug in het nieuwe jaar en natuurlijk op zaterdag 19 september!

Groeten,

Arnold Baas, en Rob Kooiman
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere

Logo-1

Website: www.hsvalmere.nl/jca
Wordt lid van onze Facebook site voor het laatste nieuws.

 

IMG_2020

IMG_2022

IMG_2025

IMG_2028

IMG_2030

IMG_2039

IMG_2041

IMG_2043

IMG_2044

IMG_2045

IMG_2046

IMG_2047

IMG_2049

IMG_2053

IMG_2055