Ook dag 6 van de jeugdcommissie zit erop, de roofvisdag met alles op het gebied van deze visserij. In samenwerking met de Roofviscommissie hebben we er weer een super leerzame dag van gemaakt. Vertegenwoordigd waren de onderdelen streetfishing, bootvissen, dood-aas vissen, kunstaas, onderlijnen en vliegvissen. We hadden deze keer een prettige samenwerking met “De Kaptein” en de watersportvereniging Noorderplassen West. De hele week was het regen, regen en nog eens regen en zoals gehoopt en verwacht was het uitgerekend op onze jeugddag weer heerlijk weer.

Precies die ene dag tussen alle buien, het zat ons behoorlijk mee want alles is leuker als de zon schijnt. Het na- en voorjaar is de beste tijd voor het vangen van roofvis. Deze vissen zijn in het najaar bezig om zich voor te bereiden op de winter en in het voorjaar op de paai. In deze periode zijn ze daarom ook goed te vangen en we zien in die periode daarom ook veel meer roofvissers aan de waterkant.

Na de gezamenlijke start zijn we snel begonnen en hebben we ons in 5 groepjes van ongeveer 5 personen verdeeld. Het Streetfishen ging direct van start, de dobbers met dood-aas eronder gingen te water en de buitenboord motor werd aangetrokken. Om 09:30 uur ging de Kaptein speciaal voor ons open zodat we ook de demo streamer binden konden starten en een consumptie konden halen.

Als snel werden de eerste baarzen gevangen tijdens het streetfishen. Circa 15 hengels stonden klaar om direct te gaan vissen met de dropshot methode, je vist met een klein shadje boven een cilindervormig schuifloodje. Als snel werden de eerste baarzen gevangen. Door de stekels van de baars en de scherpe kieuwdeksels kun je de vis het beste vast houden met een duim in de bek en wijsvinger er onder. De vissers hieronder laten dit perfect zien.

Ook het doodaas vissen en het bootvissen leverde mooie vissen op, er werden 2 mooie snoeken gestrikt. In de boot door te trollen met kleine plugjes en de vis die we vingen met dood-aas onder de dobber is gegaan voor een heerlijke aasvis uit de zee. Zie hieronder 2 trotse vissers met hun vangst!

Vandaag was ook de BOA van Sportvisserij MidWest Nederland op bezoek voor een hengelsportcontrole in Almere. Super om te constateren dat onze bijzondere regels ondertussen wel bekend zijn en keurig nageleefd worden, inclusief het platknijpen van de weerhaken van de vrij liggende dregpunten.

Het was een mooie laatste dag van het seizoen. We hebben dit jaar weer hele leuke en gezellige dagen beleefd, we hebben genoten van het samen vissen en de samenwerking met alle vrijwilligers. We hebben doorgaans toch wel een goede vangst gehad en we hopen jullie allemaal terug te zien in het nieuwe seizoen onder leiding van Mario en Marco.

Groeten, Jeugd- en roofcommissie HSV Almere!