IMG_1974 2

Sjongejonge, wat gaat het toch allemaal snel. Inmiddels hebben we alweer de 6e jeugddag gevist. Helaas waren veel jeugdleden al op vakantie maar gelukkig waren er nog genoeg liefhebbers aanwezig om een leuke wedstrijd te vissen. Het was heerlijk weer toen we begonnen, misschien een beetje erg warm, maar helaas zat er wel onweer en regen in de lucht. Gelukkig ging het meeste slechte weer nét langs ons heen. Tijdens de witviswedstrijd was het in ieder geval droog, dat is wel zo prettig natuurlijk.

2

Deze keer waren we in Almere Waterwijk, ook hier was weer veel belangstelling van buurtbewoners en dat is natuurlijk altijd erg leuk. Opvallend trouwens dat bijna iedereen zelf al heel snel zijn hengel in elkaar kan zetten: kikkertje erop, tuigje erop, afstellen en uitpeilen, super goed!

3

Door het warme weer hadden de vissen er niet zo heel veel zin in, toch werd er nog wel her en der een vis gevangen waarbij deze keer vooral Melvin het goed deed. Melvin won dan ook de witviswedstrijd van deze dag, gefeliciteerd!! Op de tweede plek eindigde Levy en Kyan werd derde.

1

Omdat het zo warm was hebben we iedereen getrakteerd op een waterijsje, dat was wel even lekker zo tussendoor. Maar ook moesten we nog even schuilen voor de regen …….

4

Het tweede gedeelte van de jeugddag stond in het teken van het roofvissen. Eric van de roofviscommissie heeft voor de vereniging nieuwe kunstaashengeltjes aangeschaft en wij waren de eersten die ze mochten gebruiken. Hij heeft iedereen geholpen met het monteren van een drop-shot systeem waarna hij hierover een korte uitleg heeft gegeven.

5

Vervolgens ging een groep vissend richting de Leeghwaterplas om daar vanaf een grote steiger te proberen een baarsje te verschalken, de andere groep bleef rond het Botplein vissen.

6

9

Op de Leeghwaterplas ging helemaal niet slecht, her en der werden mooie baarsjes gevangen, bij de andere groep bleef het jammer genoeg stil. Snoek werd er niet gevangen, en dat is misschien maar beter ook. Weet je dat snoek heel kwetsbaar is als het zo warm is? Als je er eentje vangt, dan liefst in het water onthaken en zo snel mogelijk weer laten zwemmen. Uiteindelijk keerden we weer terug bij de plek waar we begonnen zijn en kon iedereen weer huiswaarts. Michiel heeft trouwens nog een filmpje gemaakt:

 

De volgende jeugddag is pas weer op 23 augustus, we gaan dan de draad weer oppakken met de jeugdcompetitie. Ga je de komende weken nog een beetje oefenen en laat je ons weten wat je gevangen hebt? Wij zijn erg benieuwd! Een eerder aangekondigd bezoek aan de jeugddag van Sportvisserij MidWest Nederland kan helaas door omstandigheden niet doorgaan, dat is jammer maar helaas.

Oh ja, zorg je wel dat je zaterdagochtend 19 september vrij bent voor een hele leuke hengelsport ochtend?