Op 8 september was alweer de 4e dag van het jeugdseizoen 2019 een feit! We hebben deze dag gevist in de prachtige Stripheldenbuurt met wisselvallig weer en met één pittige bui. Helaas heeft niet iedereen gevangen maar we hebben weer een leuke dag gehad en het nieuwe rally systeem verdient nog wat aandacht.

De dag begon weer zonnig en de opkomst was super goed. We zijn dan ook gestart met een nieuw systeem van actief vissen. Belangrijk is wel dat alles wat uit de voorgaande jeugddag hebt geleerd ook gaat toepassen. Dat bleek nog best lastig …………

Het deel waar we gingen vissen was uitgezet over een lengte van ongeveer 40 meter en het rally systeem is voor dat we begonnen te vissen uitgelegd. Het werkt als volgt: alle deelnemers zijn gekoppeld aan één begeleider, zodra je een vis vangt meldt je deze vangst bij je begeleider. Tot dusver niets nieuws, echter starten we allemaal met een 4 meter hengel en is de stekkeuze vrij over de hele lengte van het visgedeelte.

Na de vangst van je eerste vis met de 4 meter hengel ga je vissen met de 9 meter hengel. Als alle 9 meter hengels bezet zijn wordt er gewisseld met degene die opvolgend een vis met de 4 meter hengel vangt. Op deze manier vis je continu met ander materiaal en wordt je gedwongen om elke keer weer een plan te maken om zoveel mogelijk vis te vangen.

Het was leuk om te zien dat jullie allemaal snel een hengel in handen hadden maar vervolgens netjes naast elkaar gingen zitten. Ook toen er bij de brug vis werd gevangen werd er pas na aanmoediging door de begeleiders gewisseld van stek. Het is erg belangrijk om snel te vangen, omdat je dan met de 9 meter hengel verder kunt en veel meer water kunt bevissen. Je bent daarmee dus duidelijk in het voordeel ten opzichte van een 4 meter hengel! Het was dan ook zo dat de gene die snel zijn eerste vis wist te vangen ook snel de 2e en derde vis wist te vangen.

Helaas vielen na de snelle start de vangsten een beetje tegen. De vis was erg voorzichtig en liet zich alleen aan de hele geduldige visser zien. Toen rond 11:00 uur ook nog een fikse bui viel was het helemaal gedaan met de vangsten en de zin van veel van jullie in het vissen. Het is natuurlijk ook niet leuk om met een nat pak aan de waterkant te zitten maar helaas gebeurt dit ook wel eens. We hebben het weer niet in eigen hand, rond 12:00 uur zijn we dan ook gestopt en hebben we alles opgeruimd voor het volgende seizoen!

Ook hadden we nog een karper visser op bezoek. Eigenlijk zonder de verwachting dat hij zou vangen liep ineens de beetmelder af en even later lag er een mooie karper op de mat. Voor iedereen een leuke verrassing en impuls voor het vangen van vis.

Tot slot nog even de stand na jeugddag 4. We sluiten hiermee de competitie af en gaan er zaterdag 5 oktober lekker ontspannen vissen op de avonturenvijver op Toms Creek. Tot snel!