Zondag 11 juni hebben we de 3e wedstrijd uit de jeugdcompetitie gevist. We hadden deze keer gekozen voor het water aan de Herman Kruyderstraat, andere geschikte watergedeeltes zijn op dit moment bijzonder schaars in Almere. Eigenlijk is dat best wel vreemd: een gemeente die geen speelveld beschikbaar heeft voor een lokale vereniging van ruim 6000 liefhebbers: “Het kán in Almere” zullen we maar zeggen.

Maar goed, roeien met de riemen die je hebt en zoeken naar watergedeeltes waar je nog wel terecht kan zoals deze. Behalve de beschikbaarheid van een speelveld lopen we zo ondertussen tegen nóg een probleem aan: sportvissen bij de jeugd wordt zo populair dat we voor deze visdag zelfs een inschrijfstop moesten instellen omdat we het anders niet aan zouden kunnen. Niet qua beschikbare ruimte, maar ook niet qua beschikbare vrijwilligers. Maar liefst 33 kinderen hadden we ingeschreven en gelukkig hadden we ook deze keer toch weer voldoende vrijwilligers bereid om deze dag veilig en soepel te laten verlopen. Hulde aan deze vrijwilligers, allemaal toppers!

Het zou deze dag stralend weer worden, misschien wel iets te warm, ik was daarom vooraf erg benieuwd of iedereen zou komen maar net als de voorgaande keren was dat weer het geval. Langzaamaan druppelden de eerste deelnemers binnen. Nagenoeg iedereen was keurig op tijd present en na een warm welkom kon iedereen met een doosje maden naar zijn visstek waar de hengels reeds door de vrijwilligers klaargezet waren.

Omdat het allemaal soepel verliep konden we gelijk gaan vissen, en al heel snel kwamen de eerste vissen heel eventjes uit het water. Dat was dus een mooie start, maar helaas werd het met de vangsten wat minder naarmate het warmer werd en ook de kinderen (zeker degenen die een plek in de zon hadden) kregen het steeds zwaarder. De vrijwilligers trouwens ook ………

Maarrrrrrr ………. We hadden dit natuurlijk al zien aankomen en dus hadden we iets verzonnen voor kinderen, begeleiders én ouders: een ijscoman! Een ijscowagen van “Jonico ijs” arriveerde zoals afgesproken vlak voor het einde van de wedstrijd op het parcours en dat betekende meteen einde wedstrijd: iedereen een lekker verfrissend ijsje. Dat was zeker een succes, wij houden ervan!

Daarna verzamelden we voor de prijsuitreiking, maar voordat het zover was werd er nog uitleg gegeven over VANG5, een project van Sportvisserij Nederland wat moet bijdragen aan minder rommel aan de waterkant. We hadden van Sportvisserij MidWest Nederland voor alle kinderen een mini poster met daarop een afbeelding van een prullenbak én een aantal afbeeldingen van allerlei soorten afval die je tegenkomt aan de waterkant gekregen. De bedoeling is dat je, iedere keer wanneer je een stukje afval langs de waterkant hebt opgeruimd, het stickertje met de afbeelding daarvan op de emmer plakt. Heb je 5 stuks opgeruimd en dus 5 stickertjes op de prullenbak geplakt, dan maak je een leuke foto van jezelf mét de volle kaart. Wij zoeken dan een jury en gaan kijken wie de leukste foto heeft ingestuurd. Uiteraard hebben we daar dan een prijsje voor, maar uiteraard vergeten we de anderen ook niet. Dussss …… doe allemaal mee, samen houden we dan de waterkant schoon! Wacht alleen niet te lang: op de laatste wedstrijddag (25 juni) gaan we de prijzen uitreiken.

Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. Om te beginnen hadden we voor Ruby nog een prijsje omdat er de vorige keer iets mis was gegaan, zij had toen de grootste vis maar die hadden wij gemist. We hebben een paar leuke kadootjes voor haar gekocht en hopelijk hebben we het daarmee een beetje goed kunnen maken.

Maar dan de wedstrijd: op de 3e plaats eindigde Myron, hij ving totaal 44cm aan vis en dat was best wel knap met dit weer.

Op de 2e plaats kwam Heaven, zijn ving de meeste vissen (8 stuks maar liefst) en kwam totaal op 82 centimeter.

Maar de winnaar van deze dag was Lyna, zij ving weliswaar ‘maar’ 4 vissen maar omdat er een hele grote bij zat (46 centimeter!) kwam zij op een totaal van 88 centimeter en won zij de wedstrijd. Super goed gedaan hoor!

Mar natuurlijk hadden we voor iedereen nog een aardigheidje, we hadden een sleutelhanger in de vorm van een vis die geluid kon maken en ook nog een lampje had, en daarnaast nog voor iedereen een zakje chips. Ik denk dat de krat binnen 1 minuut leeg was, blijkbaar een goede keuze dus en dat is alleen maar leuk.

Nog 1 wedstrijddag te gaan op zondagmorgen 25 juni, binnenkort komt er meer informatie maar zet hem maar alvast in je agenda! Denken jullie nog even om een leuke foto voor VANG5? we gaan daar leuke prijsjes voor regelen dus doe je best!!

Tot ziens!!