Op zondag 28 mei (1e Pinksterdag) stond de 2e wedstrijd uit onze jeugdcompetitie op het programma. We hadden deze keer na tips van enkele leden gekozen voor de Paarlemoervijver in Almere Buiten, een vijver die redelijk op diepte is en waar best wel een visje te vangen zou zijn.

De vrijwilligers waren al om 8:15 uur present om de stoeltjes klaar te zetten, de vlaggen te plaatsen en de hengels op te tuigen. We hadden 24 kinderen op de lijst die we verdeelden over 4 groepen. Iedere groep kreeg een emmer voer om door de vrijwilligers naar eigen inzicht te gebruiken en langzaam verschenen de deelnemertjes aan de waterkant. En toppie: iedereen was present!

Toen iedereen aanwezig was werden de stekken verloot en konden alle kinderen naar hun stek waar ze werden opgevangen door de vrijwilligers. Allemaal kregen ze een doosje maden mee en eigenlijk zat iedereen ook deze keer weer ruim van tevoren klaar zodat we weer eerder aan de wedstrijd konden beginnen.

 

We begonnen rustig maar al snel kwamen de eerste vissen even uit het water. Heel voorzichtig werden ze onthaakt (soms zelfs door de kinderen zelf) en door de vrijwilligers gemeten waarna ze snel weer teruggezet werden. Er kwamen zelfs best wel wat grotere vissen op de kant die voorzichtig met een schepnet geland werden.

Over het weer mochten we niet klagen, het was zonnig, weinig wind en een heerlijke temperatuur. We visten door tot 11 uur, toen zat de 2e wedstrijd erop en konden de scores door de organisatie verwerkt worden. Ondertussen werden door de kinderen en de vrijwilligers alle materialen opgeruimd en toen dat bijna klaar was verzamelden de kinderen zich rond de prijzentafel. We hadden voor iedereen een prijsje (iets lekkers van Smikky) want bij ons gaat niemand met lege handen naar huis,

Uiteindelijk waren Ruby, Jaimy en Chris degenen met de meeste vissen, maar de allerbeste van de 3 was Ruby. Zij ving maar liefst 8 vissen met een totale lengte van 164 centimeter. Daarmee was Ruby de winnaar van deze 2e jeugddag en kreeg ze een voerpakketje en een mooi dobbertuigje mee naar huis.

Tevens bleek Ruby ook de grootste vis gevangen te hebben maar die prijs (eveneens een voerpakketje en een dobber) was door een foutje al vergeven aan Mace. Maar geen probleem: Mace mag zijn prijsje gewoon houden en voor Ruby nemen we de volgende keer iets mee, dat komt zeker goed!

Wat ook nog wel even leuk was, was dat onze vrijwilliger Rogier vandaag jarig was. Geweldig toch dat hij zelfs op zijn verjaardag een paar uurtjes opoffert om te komen helpen? En als je jarig bent …… dan wordt er ook gezongen natuurlijk!

Er waren trouwens meer vrijwilligers die even creatief moesten zijn om te kunnen helpen maar supertof dat ze hier toch weer toe bereid zijn. Zonder deze vrijwilligers kunnen we dit niet doen natuurlijk, dus op deze manier nogmaals allemaal super bedankt voor de hulp!!

 

Tot slot hebben we nog een groepsfoto gemaakt en daarna zat de 2e jeugdwedstrijd er alweer op. Het was wederom een topdag op een toplocatie met veel leuke reacties van de bewoners, hier komen we volgend jaar zeker weer terug. Volgens mij heeft iedereen het naar de zin gehad en dat is natuurlijk helemaal goed, dáár doen we het uiteindelijk toch voor!

Inmiddels is ook de tussenstand in de competitie weer bijgewerkt, je vindt hem via deze link.

 

De volgende jeugddag is op zondagmorgen 11 juni, binnenkort opent de inschrijving en naar een locatie gaan we nog op zoek, Tot over 2 weken!!

Onze jeugdcompetitie wordt gesponsord door:

.

.