Op zondag 14 mei hebben we de eerste wedstrijd uit onze jeugdcompetitie gevist. Een competitie van 4 korte wedstrijdjes waarbij ‘deelnemen’ weliswaar belangrijker is dan winnen maar waar het wedstrijdelement toch altijd wel iets extra’s toevoegt. Lidmaatschap niet nodig, iedere jeugdige die mee wil doen is bij ons altijd gratis welkom.

Nou plannen we dit soort activiteiten altijd ruim van tevoren omdat we nogal een druk jaarprogramma met de diverse commissies hebben maar dat het Moederdag was, dat was ons even volledig ontschoten. En daar moet je dan toch iets leuks mee doen.

Al snel ontstond het idee om de moeders op deze dag even extra in het zonnetje te zetten en we besloten ze te verrassen met een doosje heerlijke chocolaatjes. Altijd goed, toch?

Een geschikte plek vinden voor deze wedstrijd was overigens nog wel een dingetje. Niet alleen het onkruid maar ook de oevervegetatie schiet momenteel overal uit de grond en daarom was het best nog wel even zoeken naar een toegankelijke locatie. Uiteindelijk kozen we voor het traject aan het Marten Toonderpad. Ietwat lastig met parkeren en, naar later bleek, een geliefde honden uitlaatplek maar verder een mooi stukje water dus uitstekend geschikt voor een viswedstrijd.

We hebben een parcours uitgezet van 4 secties met 4 stoeltjes en 1 sectie met 3, dan per sectie 1 vaste begeleider en daarnaast totaal nog 4 vrijwilligers die bijsprongen waar dat maar nodig was. We zouden gaan vissen op het totale aantal centimeters en ook de vangsten werd door de vrijwilligers natuurlijk nauwkeurig bijgehouden. Er werden 19 kinderen verwacht en ze waren keurig op tijd op de lokatie, 1 deelnemer was helaas ziek thuis gebleven. Beterschap en de volgende keer ben je er gewoon weer bij!

Na aankomst werd er formeel geloot met behulp van de (antieke) kokertjes van fotorolletjes, iets wat uiteraard al jaren niet meer echt gangbaar is maar waarvan we er ooit genoeg bij de Hema gehamsterd hadden.

Snel pakten alle deelnemertjes een kokertje met een steknummer en vervolgens konden alle voorbereidingen voor de wedstrijd getroffen worden. Omdat het allemaal best wel vlot verliep konden we 10 minuten eerder beginnen.

Eigenlijk direct werd er in de eerste sectie al vis gevangen, dat beloofde nog wat. Helaas viel dat dan uiteindelijk toch weer een beetje tegen, ondanks de verfijnde voerstrategie van Don kregen we de vis niet aan het azen. Her en der werd gelukkig wel een visje gevangen en zeker de aanwezige dames lieten zich gelden. Maar ondanks de matige vangst bleven de deelnemers geconcentreerd tot het allerlaatste moment, je weet het immers maar nooit.

Helaas was niet iedereen qua vangst even gelukkig deze ochtend, en wanneer je niks vangt of misschien zelfs geen aanbeet krijgt kan vissen best wel eens wat zwaar worden. Maar ach, toch lekker even een frisse neus gehaald en met leeftijdsgenoten de strijd aangegaan, dat is op zichzelf al ontzettend leuk natuurlijk.

Om 11 uur zat de wedstrijd erop, samen werden alle hengels afgetuigd en opgeborgen en werden de overige materialen ingeleverd waarna we met de prijsuitreiking konden beginnen. We hadden een leuke prijs voor degene met de meeste centimeters en ook nog een aardigheidje voor degene met de grootste vis. Na de zorgvuldige telling van de centimeters konden we de winnaar van deze 1e competitiedag bekend maken:

Jayson was met 55 centimeter de winnaar van de dag, hij kreeg niet alleen een doosje chocola voor moeders mee naar huis maar ook een emmertje met voer en een dobbersetje. Hij staat aan kop in het algemeen klassement, toch een mooi resultaat van deze eerste dag

Degene met de Grootste vis was Myrthe, zij ving een brasem van maar liefst 49 centimeter en dat is toch zeker wel een serieuze vis. Ze kreeg hiervoor een aardigheidje mee naar huis en dat was zeker verdiend.

Het goede nieuws was trouwens dat we voor alle kinderen een prijs hadden, bestaande uit een zak voer, een blikje mais, een dobbertuigje én een zakje chips. Niemand ging deze dag met lege handen naar huis, wat dat betreft is het ook fijn dat we maar liefst 2 sponsoren voor onze jeugdwedstrijden hebben: Raven Fishing uit Lelystad en Zodiak uit Almere (Buiten en Haven).

Op volgorde van vangsten kon iedereen zijn of haar prijs in ontvangst nemen en daarmee zat de 1e wedstrijd erop. Natuurlijk hebben we ook een tussenstand van de competitie op de website gezet, je vindt hem via deze link.

Uiteraard nog een woord van dank aan de vrijwilligers die ook deze keer weer hun vrije zondagochtend belangeloos opofferden om de kinderen een mooie ochtend te bezorgen, helemaal top allemaal!! Ook de vrijwilligers kregen allemaal een doosje chocola mee naar huis voor moeders, nu maar hopen dat het doosje het thuisfront gehaald heeft anders vallen ze hier door de mand hahahaha.

De volgende jeugddag is alweer op zondag 28 mei, uiteraard op een andere locatie en maar eens zien hoe het dan gaat met de vangsten. Wordt vervolgt ……..

.