0005

Verslag van jeugddag nummer 1 – Kennis maken en een tuigje maken!

Zondag 12 april 2015 was de eerste jeugddag van seizoen. Deze dag begon erg goed, de organisatie was er klaar voor en nadat het draaiboek was doorgenomen kwamen de eerste kids al binnen en konden we aan de slag. De meegebrachte viskoffers werden door Rob gecheckt, belangrijk is natuurlijk dat je alle spullen hebt voordat je aan de slag kan. Degenen die nog geen koffer hadden kregen er alsnog eentje van de vereniging. Doe je mee aan 5 van de 8 jeugddagen dan mag je de koffer houden.

Zodra iedereen een plekje had gevonden zijn we gestart met het programma. We hebben eerst kennis gemaakt met de commissieleden Rob en Arnold en de enthousiaste vrijwilligers die jullie hebben geholpen met het maken van het tuigje en het vissen aan de waterkant. Ook de hulp van de ouders hebben we deze keer weer bijzonder op prijs gesteld. Je leert ons allemaal nog wel kennen tijdens de komende jeugddagen.

0001

Ook hebben we aangegeven dat we dit jaar zullen werken met een reglement, zo houden we de competitie eerlijk en ben jij zelf zoveel mogelijk aan het vissen. Op de website en Facebook staat een heleboel informatie, hier kun je alles nog eens rustig nalezen.

We gaan de website en Facebook gebruiken om zoveel mogelijk informatie te sturen waar jij je voordeel mee kunt doen om heel veel vissen te kunnen vangen. Vergeet je daarom niet aan te melden. Heb je geen Facebook maar papa of mama wel? Vraag dan of zij zich voor jou aanmelden.

Na de introductie zijn we in groepjes aan de slag gegaan om de basis voor het vissen te leggen, een tuigje voor de vaste hengel! Dit tuigje bestaat uit een lijn, dobber en een haakje. Met name het haakje was nog best lastig om aan de lijn te krijgen. Zelfs de begeleiders moesten de bril nog maar eens goed op de neus zetten! Om het goed onder de knie te krijgen moet je gewoon heel veel oefenen en dan gaat het steeds makkelijker.

0002

Na een lekker drankje en een koekje zijn we gaan vissen! Het testen van je eigen tuigje! De dobbers stonden mooi en prima uitgelood in het water, super gedaan allemaal! Na een winderige en regenachtige zaterdag hebben we vandaag trouwens ontzettend veel geluk gehad met het weer. Heerlijk in de zon konden we gaan vissen. Ondanks dit heerlijke weertje hadden we helaas wat tegenvallende vangsten …..… slechts één vis. Maar wel een hele mooie voorn van naar schatting 15 cm, gevangen door Myrthe! Heel goed gedaan. Natuurlijk werd ze nog wel even geholpen met het onthaken want  het haakje zat nogal lastig in de bek. Met een soepele beweging en onder begeleiding van Ruud was het haakje snel verwijderd en kon de vis weer lekker zwemmen.

0003
Na een uurtje vissen zonder nog een vis te hebben gevangen was de ochtend ten einde. Het geduld was op, de vissen lieten zich niet meer zien. Ze hadden nog geen honger en waren niet te verleiden voor een lekker made! Snel opruimen dan maar, je lijn netjes op je ladder wikkelen, het kikkertje van de hengel en alles in je koffer. Na het opruimen hebben we ons nog even verzameld voor een groepsfoto.

0004

Met een beetje gelukt komt er een stukje met een mooie foto in de Almere-Vandaag! Kun je mooi laten zien aan je familie, vrienden en op school. Houd daarom de krant, de website en Facebook in de gaten.

Tot slot, iedereen die heeft deelgenomen en heeft ondersteund, bedankt voor vandaag en tot 26 april voor de 2e jeugddag. We gaan dan vooral aandacht besteden het inwerpen, het onthaken van de vis en het binnen halen van de vis.

Tot snel en groetjes,

Arnold Baas, Rob Kooiman en alle vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere

Website: www.hsvalmere.nl/jca

Wordt lid van onze Facebook site voor het laatste nieuws!

00001

00002

00003

00004

00005

00006

00007

00008

00009

00010

00011

00012

00013

00014

00015

00016

00017

00018