Op zondag 28-4-2019 hebben we de eerste jeugddag van het nieuwe seizoen gevist. Ondanks het twijfelachtige weer en de vakantietijd werd het toch weer een hele leuke dag met een goede opkomst en zeer goede vangsten. Het was ook voor ons natuurlijk weer de eerste keer van het seizoen dus ook wij moesten even onze draai weer vinden, maar uiteindelijk waren alle hengels weer keurig opgetuigd en klaar voor gebruik.

We zijn de dag gestart met een korte introductie over de competitie en de geplande activiteiten en daarna gingen we snel vissen want daar waren jullie allemaal voor gekomen natuurlijk!

Zoals ondertussen al gemeld op onze Facebookpagina waren de vangsten top, maar liefst 140 vissen zijn er vandaag gevangen. De voorn was vooral hongerig en had zin in de maden. Top trouwens dat al het voer voor de jeugddagen gratis beschikbaar wordt gesteld door Raven Fishing! Ook is er nog een schim gezien van een zeelt maar helaas was ons materiaal, in dit geval met name de onderlijn, hier niet op berekend.

Het vissen met de vaste lange stokken van 9 meter was ook deze jeugddag weer erg populair, ondanks dat het vissen met deze hengels wel wat meer kennis, concentratie en kracht van de visser vraagt. Dit is dan ook nog niet voor iedereen weggelegd en daarom hadden we een extra uitleg van Don ingepland zodat hij nog even de puntjes op de i kon zetten voordat we van start konden gaan. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Omdat de lange stokken net als het afgelopen jaar weer erg in trek zijn hebben we de afgelopen week voor de komende jeugddag nog een viertal van deze 9 meter stokken aangeschaft zodat we nog meer deelnemers hiervan kunnen voorzien.

Dan is het nu tijd voor de eerste tussenstand van dit jeugdseizoen. Opnieuw heeft iedereen gevangen, zelfs de mannen die deze ochtend ietsiepietsie later kwamen.

Tot zover weer dit verslag, de volgende jeugddag is op zondag 19 mei, we hopen weer op een mooie opkomst.

Groeten van de jeugdcommissie van HSV Almere