De laatste jeugddagen van het seizoen 2017 zijn gevist. We hebben een leuke competitie gehad waarbij we veel vis hebben gevangen en nieuwe stekken hebben ontdekt. We kijken terug op een geslaagd seizoen.

Woensdagavond was de laatste dag van de competitie. Met een complete top 3 uit de competitie (Sjoerd, Luuk en Aiden) en de aanvoerster van de strijd om de grootste vis die geleid werd door Indy was het voor jullie allemaal de laatste kans om hier nog wat aan te doen. Jaap ging er in elk geval voor, hij had vandaag zijn karper hengel mee genomen in een ultieme poging om de grootste vis te vangen.

Het was wel even zoeken naar een plekje maar een lange steiger en verschillende plekjes tussen het riet leverden al snel, flinke voorns op! De ene naar de andere vis kwam uit het water en iedereen heeft vis gevangen. Er zijn meerdere voorns van over de 25 centimeter gevangen, we kunnen dus wel concluderen dat we met succes hebben gevist aan de Hoge Vaart. Ook waren we blij met alle support van de ouders, jullie ondersteuning was woensdag hard nodig. Bedankt!

Rody was deze avond ook aanwezig om te proberen een mooie karper te vangen, en dat is hem ook gelukt. Op de valreep kwam deze prachtige spiegelkarper nog even gedag zeggen.

Na woensdag hebben we alle scores bij elkaar opgeteld en dus waren de winnaars al ruim voor de laatste jeugddag op zaterdag bij ons bekend. Daarmee was het voor jullie zaterdag nog heel even spannend wie zou winnen maar ondertussen was het vissen op de karper vijver van Toms Creek wel lekker ontspannen. Precies zoals we het seizoen wilden afsluiten. Ook vandaag was het mogelijk om je eigen spullen mee te nemen. Kian en Jaap hebben hier dan ook gehoor aan gegeven en lekker met eigen hengels gevist.

Ook hebben we diverse hengels gehuurd bij Toms Creek. De method-, vaste- en penhengels waren beschikbaar voor iedereen en daar is dan ook succesvol mee gevangen. De penhengel was favoriet en heeft daardoor ook de meeste karpers opgeleverd.

Nadat we van 8:30 tot 12:30 hebben gevist was het dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. De spanning steeg maar we hadden cadeautjes voor iedereen. Dit was te danken aan Sportvisserij Nederland en Raven Fishing. Iedereen heeft een dvd, een visblad en instructieboekjes gekregen vol met tips om nog beter te leren vissen. Dat is natuurlijk leuk maar vlak voor een prijs uitreiking wil natuurlijk iedereen winnen. Hieronder de winnaars van dit seizoen.

De grootste vis is gevangen door Indy. 36 cm was dit jaar genoeg om er met de oorkonde en een mooie prijs vandoor te gaan. Gefeliciteerd, Goed gedaan!!

We hebben in totaal meer dan 34 meter aan vis gevangen en dat is een geweldig resultaat over 8 dagen. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 was groot maar de strijd om de 3e plaats was tot de laatste dag spannend. Hieronder kun je kijken door wie en wanneer de meeste vissen zijn gevangen.

Dit was het seizoen 2017. We hebben weer genoten en we hopen jullie in 2018 allemaal weer te zien. Houd de website en facebook in de gaten. Via de nieuwsbrief en de mail komen we weer op jullie af met een nieuw programma. Wij wensen jullie een goede vangst en tot volgend jaar!

Groeten,
Arnold Baas, Rob Kooiman, Marco Wal en alle vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere

Website: www.hsvalmere.nl/jca
Facebook: Jeugdcommissie Hengelsport Vereniging Ons Genoegen- Almere