Nu de vakantie weer bijna voorbij is, is het weer de hoogste tijd om lekker samen te vissen. Een hoge opkomst hadden we nog niet omdat veel deelnemers nog op vakantie waren maar 2 hele mooie stekken en goede vangsten, dat hadden we wel! Woensdag een lekker avondje gevist in Almere Haven en zondag in Almere Overgooi! De voorns, baarsjes en brasems hebben zich gelukkig weer goed laten zien deze week.

Erg leuk was dat we deze dagen nieuwe deelnemers mochten verwelkomen; Jaap, Wessel, Jesse en Indi hebben voor het eerste deelgenomen, veel plezier met jullie koffer! We hopen op goede vangsten en dat we jullie eind september weer terugzien op de volgende jeugddag.

Woensdag was het weer even haasten om op tijd te zijn en lekker te kunnen vissen. Op de vakantiegangers na was dat natuurlijk weer een hele klus. Het mooie van het vissen in de avond is dat dit vaak de momenten zijn dat de vissen weer op zoek gaan naar wat lekkers. Het voer en onze maden smaakten weer goed want met 5 meter aan vis, in totaal ruim 40 vissen, was dit weer een geslaagde avond met prachtig weer!

Ook zondag waren de vangsten goed! Voor Jos zelfs heel goed want hij heeft met 30cm brasem een nieuw PR (persoonlijk record) gevangen! Gefeliciteerd!! We hopen dat het hier niet bij blijft. Deze dag hebben we gevist in Almere Overgooi, één van de mooiste vijvers in Almere. Hier hebben we heerlijk gevist en veel gevangen. Met een totaal van 5 meter en 33 centimeter (34 vissen) hebben we een prima resultaat neergezet!

Mario en Marco hebben ook nog een compleet karperbivak ingericht en jullie uitleg gegeven over de hedendaagse karpervisserij. Helaas wilde de karper niet meewerken maar het was zeker leuk om een keertje te zien.

De grootste vis deze dag (een brasem van 36 cm) is gevangen door Indi! Goed bezig dame. Het geduld van jou is beloond met een geweldige vis. Met deze vis is Indi direct de aanvoerster van de ranglijst om de grootste vis. Ze wordt wel op de hielen gezeten door Jaap met 34 cm (eveneens een brasem) en daarna door Jos met een 30 cm lange brasem. Hieronder de vissers die in de race zijn zijn voor de grootste vis:

Dan nu is het tijd voor een overzicht van de competitie Jeugdvisser 2017! Wie staat boven aan en gaat er vandoor met de hoofdprijs? Is het mogelijk om de laatste woensdag avond aan de Lage Vaart nog in de top 3 te eindigen? Is het nog mogelijk om Sjoerd van de troon te vissen? We gaan het zien, één ding weten we zeker: als je niet komt maak je zeker geen kans!

We bedanken jullie allemaal voor de gezelligheid en de goed vangsten. We hopen jullie allemaal te zien op woensdag 27 september aan de Lage Vaart. Wij sturen jullie uiteraard een mailtje met alle informatie. Tot snel en een goede vangst!

Groeten,
Arnold Baas, Rob Kooiman, Marco Wal en alle vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere

Website: www.hsvalmere.nl/jca
Facebook: Jeugdcommissie Hengelsport Vereniging Ons Genoegen- Almere