j09

Het was zover, zaterdag 17 september alweer de laatste dag van ons jeugdseizoen. De competitie is afgesloten en er is deze dag weer lekker gevist en veel gevangen op Toms Creek! De vlaggen werden in de grond geslagen, al het aanwezige aas werd over bakjes verdeeld en de vrijwilligers waren weer bijzonder goed gestemd! Ondertussen werden door de medewerkers van Tom’s de hengels klaar gezet net als de netten en de onthaakmatten. Voor vandaag hadden we 2 avonturenvijvers afgehuurd en er was daarom meer dan genoeg plek voor iedereen.

Na de gezamenlijke aftrap mocht je een hengel en een bakje aas pakken om lekker te gaan vissen. Vandaag hebben we opnieuw gevist voor ons plezier maar zeker ook voor het resultaat, de competitie hebben we daarom ook gewoon door laten gaan. Alleen de strijd om de grootste vis was al gestreden omdat de vissen in Toms Creek bijna allemaal veel groter zijn dan de vissen die we vangen in Almere.

j01

En dan nu vissen…na het uitpijlen van de dobbers werd er al snel gevangen! Daar waren we natuurlijk ook voor gekomen. De ene steur volgt de andere meerval en karper dan ook snel op. Er is opnieuw weer erg goed gevangen. Als we alle vissen die we op Toms Creek hebben gevangen achter elkaar zouden leggen hebben we 21 meter aan vis gevangen en een totaal van 134 vissen!

j02

Ook waren regelmatig grappige taferelen waarbij we met de lijnen tijdens een dril in elkaar gehaakt zaten omdat de vissen er vandoor gingen. Sommige vissen waren zo wild dat ze zelfs uit het water sprongen! Of zo sterk dat ze door de hele vijver lijn van de spoel aftrokken en we soms even op elkaar moesten wachten. De ene keer omdat de vis vals was gehaakt in een vin of staart maar toch ook regelmatig omdat de vissen zo groot waren! Er zijn vissen van 120 cm en groter gevangen! Als ik de foto zo zie moest je voor hulp bij de foto dan ook bij Harry en Ruud zijn! Wat een geweldige vangst Thimo!

j03

j04
Dan nu het stuk waar je het verslag eigenlijk voor leest. Waar ben jij dit jaar geëindigd? Viel je in de prijzen of was het misschien jouw jaar niet? Hieronder vind je het totale overzicht! Let wel op, was dit je eerste of 2e deelname dan maakte je helaas geen kans om dit jaar met een prijs af te sluiten. Maar volgend jaar zeker wel natuurlijk.

j05

Luuk en Kristan hebben het goed gedaan op Toms Creek en nog een behoorlijke inhaal slag gemaakt waardoor Nina en Jasper net naast de prijzen in de competitie vielen. Daarentegen heeft Sjoerd laten zien gewoon goed en constant te kunnen vissen! Door de goede vangsten in de competitie heb jij je knap in de top 3 weten te handhaven!

j06

De grootste vis was een van de weinige vissen in deze competitie en is zelfs op de eerste dag al gevangen volgens mij. Deze Brasem van 61cm heeft Nina de prijs voor de grootste vis opgeleverd! Goed en knap gedaan! Je geduld is hiermee zeker beloond!

Allemaal heel veel plezier met jullie prijs en jullie waardebon van Raven Fishing, koop er wat leuks van.

j07

We hopen dat, ook wanneer je niets hebt gewonnen, je het ook leuk hebt gevonden om deel te nemen! Wij hebben, en dan spreek ik voor alle vrijwilligers, dit seizoen weer een leuke tijd met jullie gehad en we zullen het najaar gebruiken om weer een mooi jeugdseizoen in 2017 voor te bereiden!

j08

Groeten en misschien tot volgend jaar,

Arnold Baas, Rob Kooiman en alle vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere

001

002

003

004

005

006

007

008

009

010

011

012

013

014

015

016

017

018

019

020

021

022

023