025

Eindelijk was het dan weer zover na de vakantie, heerlijk weer een ochtendje met de club vissen. Het was een nieuw locatie maar van horen zeggen wer er best goed gevangen, reden genoeg om het hier een keer te proberen. Het thema was roofvissen en daarom was er natuurlijk ook gelegenheid om daarop te vissen! Het plan van deze dag was als volgt: je mag zelf kiezen waar je mee gaat vissen. Je had keuze uit een vaste hengel waar we eigenlijk altijd mee vissen of een spinhengel. Je aas en voerkeuze was vrij. Had je zelf een plug of spinner waar je altijd goed mee vangt mocht je die gebruiken. Vis je altijd met mais en vang je daar karper en brasem op, je mocht het allemaal gebruiken. De vissen en de lengte van de vissen hebben we geteld en gemeten om aan het einde van de dag een winnaar te kunnen belonen met een prijs

J1

Ondanks dat de dag wat regenachtig en zelfs met een klap onweer begon hebben we heerlijk gevist en goed gevangen! Zowel roofvis als witvis kwam goed aan land. De witvis voerde voor mijn gevoel wel de boven toon. Voorns van 15 centimeter of meer waren geen uitzondering wat deze dag natuurlijk erg leuk maakte.

Wat extra leuk was is dat we ook nieuwe jeugdleden mochten verwelkomen en dan wint Kaylee nota bene ook nog op haar eerste dag. Goed gevangen en goed gevist! Zeker met het baars peuteren heb jij nog aantallen gevangen, dit blijkt toch een heel effectieve manier om te vissen op baars. Vlak langs de kant zit veel kleine vis die prima een made weet te verschalken.

J2

Ondanks dat iedereen de vrijheid had om te rond de hele plas te vissen kozen jullie er toch voor om dicht bij elkaar te blijven. Dit is ook wel zo gezellig! Nu er zo goed is gevangen wordt het ook tijd om een tussenstand te presenteren. Hieronder de stand in de competitie.

Tussenstand

5-9-2016 17-15-26

Sjoerd is koploper in de competitie! Hij heeft de meeste vissen en staat met ruim 100 cm los van de rest! Het ging ook wel heel goed in Overgooi! Jij had een top stek gevonden en niemand had het in de gaten. Nina gaat ook goed en verdedigd de 2e plaats in de competitie en met die brasem tijdens dag 2 heb leidt ze ook het klassement van de grootste vis! Jullie zijn allemaal goed bezig. Het is gewoon taai geweest de afgelopen jeugddagen!

J4

Ondanks dat je in het klassement niet boven aan staat kun je elke dag winnen. De 3 deelnemers met de meeste vissen werden ook deze keer weer beloond met een mooie prijs. Gefeliciteerd!

Winnaars van de roofvisdag:
1. Kaylee
2. Sjoerd
3. Jasper en Nina met evenveel vissen.

J5

We hopen jullie allemaal weer te zien bij Toms Creek op zaterdag 17 september! We gaan daarr zeker vangen, grote steuren en grote meeval. Gezien de stand en de vissen die je daar kunt vangen is voor wat betreft de competitie nog alles mogelijk! Vergeet je niet aan te melden door een mailtje te sturen naar jeugd@hsvog.nl. In de tussentijd heel veel visplezier we zien jullie snel!

Groeten,

Arnold Baas, Rob Kooiman en alle vrijwilligers,
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere.

001

002

003

004

005

006

007

008

009

010

011

012

013

014

015

016

017

018

019

020

021

022

023

024