Op 5 oktober was de 5e jeugddag en daarmee einde van de competitie aangebroken. Vandaag hebben we gevist op Toms Creek in Lelystad. De opkomst was groot met veel nieuwe gezichten, altijd goed om te ontdekken dat er in Almere een hengelsportvereniging in de buurt is. Voor de één is er niets mooiers dan de rust van de waterkant in Almere, de ander kiest ook graag een keertje voor de luxe van een vispark. Het was hoe dan ook weer een gezellige en zonnige jeugdvisdag!

Naast het feit dat we dit keer op zaterdag vissen begon de dag ook nog eens vroeger dan normaal! De vijvers 5 en 6 waren vanaf 8:30 uur beschikbaar en als ze beschikbaar zijn dan vissen we natuurlijk ook. De vangsten waren enorm en zelf denk ik dat we door het slechte weer van de dagen ervoor wel een beetje geholpen zijn. Waarschijnlijk is er op de dagen voor de jeugddag niet of weinig gevist en daardoor ook weinig gegeten door de vissen. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste vissen op de foto gezet konden worden.

Een steur is natuurlijk niet iets wat je dagelijks vangt. Het was dan in het begin ook best wel even wennen en aanpassen voor iedereen. Jullie had nog best wat moeite met de kracht van een grote vis. De steuren in de vijver wegen van zichelf al zo’n 5 tot 10 kilo en dan gaat hij er ook nog vandoor tijdens het drillen. En dan is een steur niet een vis die je even snel binnen vist. Je moet de vis geduldig en rustig naar het net manouvreren. In de eerste paar uur hebben we dan ook aardig wat onderlijntjes verspeeld. Na wat instructie van de begeleiders ging dit gelukkig al snel beter. Het is dan ook een mooie les voor als je zelfstandig aan de waterkant een grote vis weet te haken. Blijf rustig en maak de vis eerst moe voordat je hem naar de kant brengt. Hiermee vergroot je de kans op een mooie foto van prachtige vissen die je ook in Almere kunt vangen.

Het gehuurde materiaal was weer prima voor elkaar en de behulpzame mensen van Toms Creek waren er ook deze keer weer met veel geduld voor ons. De hengels, netten en onthaakmatten waren er voldoende en als er iets was dan is werd het snel opgelost. Van een onderlijntje tot de vervanging van de hengel. Hierdoor konden we zoveel als mogelijk van onze tijd besteden aan het vangen van vis. De foto’s spreken voor zichzelf het was een mooie dag en een prachtige afsluiter van de jeugdcompetitie 2019!

De laatste dag van de competitie is niet de laatste jeugddag dit jaar en we moeten ook de prijsuitreiking niet vergeten. We zien jullie daarom graag zondag 10 november voor de laatste jeugddag van dit seizoen. Op deze dag besteden we uitgebreid aandacht aan het roofvissen! Tot snel!

Groeten, Jeugdcommissie HSV Almere!