000

Zaterdag 28 mei was weer een topdag! Heerlijk zonnetje, voertje klaar, maden gehaald, stek netjes en op tijd klaar, dit wordt weer een super visdag! Vol goede moet op deze nieuwe stek klaar om te gaan vissen! De jeugddag was dit keer op een zaterdag in plaats van een zondag. Dat vonden we best even spannend. Veel van onze jeugd beoefent op zaterdag een 2e sport en wij weten niet waar de voorkeur naar uit gaat. Gelukkig jullie wel en hebben we de meeste van jullie toch weer mogen ontmoeten voor dag 4! De Laatste dag alweer voor de vakantie.

Na wat goede tips van de jeugdleden hadden we opnieuw een prachtige stek gevonden in de Oostvaarders buurt in Almere. We zaten er dan ook op tijd maar al snel was daar ook de warme zon en werd het snel warm. Dit is nooit goed voor de vangsten na een paar koude dagen. Helaas kwam ook dit scenario ook uit. De vissen bleven wéér weg ….…. In de pauze wisten de vaders nog een visje te vangen maar helaas, die tellen niet mee voor de jeugd competitie.

015

Het was trouwens niet helemaal stil en roerloos. In het begin en tussen tijds kwam er met enige regelmaat toch een visje voorbij. Doordat er weinig actie was waren jullie niet altijd even scherp en werd de vis verspeeld of misgeslagen. Helaas, want opnieuw was de dagwinst eenvoudig te behalen.

J0001

Gelukkig hadden we na de pauze nog een leuke activiteit. We wilden jullie kennis wel eens testen en weten wat jullie nu jaarlijks uitgeven aan je hobby. Dit in vergelijkingen tot andere vissende jeugd in Nederland. Zo was het verassend dat er toch gemiddeld zo’n € 100,- per kind per jaar wordt uitgegeven aan de hengelsport en dat er maar liefst 550.000 kinderen regelmatig gaan vissen.

j0002

De vragen over de vispas, het groene boekje en de app werden duidelijk en unaniem beantwoord. Deze moet je altijd bij je hebben! Ook de kennis over de verschillende vissoorten was heel goed. Op de vraag welke soorten vissen er tot dag 4 zijn gevangen hadden jullie snel een antwoord.

Naast deze vragen hebben we jullie ook gevraagd naar de ervaringen van de afgelopen jeugddagen. Als wij het goed hebben uitgelegd weet je nog precies welke stappen je doorloopt om een boilie te maken en zijn de stappen van het correct landen van een vis je ook bijgebleven. Gelukkig was dit ook zo en kwam ook bij deze vragen het antwoord snel boven water. Wat de Quiz betreft hebben jullie allemaal een dikke voldoende gescoord! Goed gedaan allemaal!

Aan het einde van de dag hebben we nog even wat recht gezet. We hebben voor de top 3 van iedere dag een prijs. Nu vangt Nina op dag 2 een prachtige brasem, krijgt ze geen prijs!! Zou het komen omdat Rob die dag helaas ziek was? Ik was het in ieder geval vergeten. Deze dag had ik het opgeslagen, Nina krijgt de prijs die ze heeft verdiend en waarmee ze beide competities aanvoert. Nina nogmaals gefeliciteerd en nu het roofvisseizoen weer is geopend kun je deze prijs goed gebruiken!

j0003

Gezien de vakantie periode gaan we nu pas 23 juli de volgende jeugddag organiseren. In dit weekend vindt het EK witvisplaats in Almere waar we jullie graag meer van laten zien en over vertellen. De uitnodiging met het programma volgt.

Om deze periode toch wat de verkorten zijn we, vooral ook gezien de tegenvallende resultaten, aan het proberen op een zaterdag opnieuw een ochtend bij Toms Creek te gaan vissen. Heb zin om een steur, een meerval of misschien wel een karper te vangen? Binnenkort hopen we je een mail te kunnen sturen met de uitnodiging, maar wacht dan niet te lang en geef je snel op door even een mailtje terug te sturen.

Groeten en tot snel weer!
Arnold Baas, Rob Kooiman en alle vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere

001

002

003

004

005

006

007

008

010

011

012

013

014