Deze woensdagavond konden we weer een gezellige avond vissen! Een heel geregel om op tijd alles klaar te hebben en voor de vaders en moeders was het ook best even haasten, maar we vangen vis en hebben het naar ons zin! Dit zeker nu het vangen van vis eigenlijk overal steeds lastiger wordt.

Woensdagavond hebben we een lekker avondje gevist in Almere Noorderplassen! Bij de haven aan de Boelijn hebben we een prachtige kade waar we goed kunnen vissen. We hebben dan ook goed gevangen en bijna iedereen had vis! Vandaag was het ook even improviseren. Niet iedereen had zijn koffertje mee genomen en daardoor waren we snel door ons reserve materiaal. De kant en klare tuigjes en de kikkers zijn goed gebruikt.

Naast het vissen voor de competitie hebben we ook wat tekst en uitleg gegeven over het Streetfishen. Streetfishen is een perfecte methode om te vissen voor de jeugd. Het is actief en je leert prima vissen met de werphengel met een molen, en de vissen die gevangen worden zijn over het algemeen niet enorm! Doordat je vist met licht materiaal is het goed vissen en vangen. Zondag gaan we nog even oefenen met het knopen van de onderlijnen en wie wil mag ook even proberen, daar hadden we woensdag niet veel tijd voor omdat we voor de wedstrijd van Ajax tegen Manchester eerder zijn gestopt.

Zoals gezegd is er goed gevangen. In totaal 19 vissen in 1,5 uur tijd met een totale lengte van net iets meer dan 3 meter! Qua formaat zat het dus ook best wel goed!

Dit maakt het klassement dan ook als volgt:

Er komen nog 5 jeugddagen dit seizoen dus alles is nog mogelijk maar het is goed te zien dat Pepijn, Aiden en Luuk al goed zijn begonnen aan de competitie! De grootste vis tot nu is gevangen door Menno maar ik vermoed dat er binnenkort nog wel een grotere vis gevangen gaat worden! Om te vangen moet je wel deelnemen dus zorg dat je erbij bent!

Aan het eind van de jeugddag hadden we nog wat materialen verzameld om thuis te lezen zodat je er thuis en op de jeugddagen goed gebruik van te maken. In de pakketje zaten instructies hoe je het beste kunt vissen op alle soorten vissen. Ook zat er een super handige hakensteker met keycord bij, ideaal voor de komende jeugddagen! Wij hopen dat het jullie helpt om vissen te vangen! Voor nu tot snel en veel vis plezier!

Groeten,

Arnold Baas, Rob Kooiman, Marco Wal en alle vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere

Website: www.hsvalmere.nl/jca
Facebook: Jeugdcommissie Hengelsport Vereniging Ons Genoegen- Almere