022

Hallo allen, wat was het vandaag weer een dag. Een dag waarin we helaas niets hebben kunnen vangen, geen vis was geïnteresseerd. Gelukkig hebben we ook vandaag weer leuke activiteiten georganiseerd. De vangsten moeten omhoog en daar gaan we actief mee aan de slag de komende periode! Onderweg en bij aankomst op de stek was er regen, helaas niet zo’n stralende dag als op dag 2. Een echte visser trekt zich daar gelukkig weinig van aan en jullie zijn dan ook gewoon weer gekomen om te vissen. Achteraf viel het ook wel mee, we hebben na krap een half uurtje lichte regen de hele ochtend zonder paraplu of regenpak kunnen vissen.

De jeugddag zijn we net als dag 2 gestart met een stek-loting. Met de App op de telefoon van Jos heeft iedereen zijn eigen steknummer geloot en zijn we snel gestart met het optuigen van de hengels. Het klaar maken van de hengels is al lang geen uitdaging meer voor de meesten van jullie. Met was kleine tips van de begeleiders zit de lijn binnen no-time aan de hengel. Klaar om te vissen.

J001

De vangsten vielen vandaag dus er tegen, het water was zeer helder en liep langzaam weg naar het midden. Net als het meeste binnenwateren in Almere is het erg ondiep en door het heldere water moeten we nog voorzichtiger en vooral stiller naar het water om op korte afstand een vis te vangen. Daarnaast zijn we in een grote groep en dat maakt de vissen erg schuw.

Gelukkig hebben de meesten van jullie wel vis gezien, vooral brasem die net onder het oppervlakte zwom. Helaas niet geïnteresseerd in het heerlijke lok-voer , maden en mais dat we toch, vooral op de bodem voor ze klaar hadden liggen. Het wordt daarom tijd voor actie! We zijn dringend opzoek naar stekken die direct vanaf de kant wat sneller diep worden en minder helder zijn, dat zal ons helpen om meer vissen te vangen. Heb je zo’n stek of een stek waar je altijd een visje weet te vangen? Stuur dan het adres in een mailtje naar jeugd@hsvog.nl

J002

Nadat we het eerste deel van de ochtend hebben gevist was het tijd voor de pauze. De lijnen snel binnen halen en wat drinken met een snack. Daarnaast is de pauze een mooie gelegenheid om even wat energie kwijt te raken nadat je lange tijd stil en geconcentreerd hebt gevist. Tijdens de pauze zijn Don en Rob gestart met de voorbereidingen van de activiteiten voor na de pauze. Bij Don gingen we boilies maken en bij Rob je eigen onderlijntje en heb je uitleg gekregen over de montage van de onderlijn op de hoofdlijn.

Don had de afgelopen dagen zijn geheime en speciale mix al klaar gemaakt, vandaag werd deze mix samen met een smaakversterker aan de eieren toegevoegd en gekneed tot een deeg om vervolgens met de boilie spuit over de boilie planken uit te rollen tot perfecte 20mm boilies. Nadat de boilies zijn gerold is het tijd om ze in kokend heet water te koken. De boilies die gaan drijven zijn klaar en moeten afkoelen, daarna hebben ze nog een paar dagen nodig om te drogen waardoor ze hard worden. Hierdoor blijven ze beter en langer aan de hair zitten. Wij vonden het een interessante uitleg en boilies zijn eigenlijk best makkelijk zelf te maken. Het geheim van een goed vangende boilies zit in ieder geval in de mix!

J003

Nadat we bij Don waren geweest zijn de groepjes gewisseld en gingen wij naar de tafel van Rob. Hier lag alles om een basis onderlijntje te knopen. Onderlijn materiaal, haken, stoppertjes, boilies en schaartjes. Hier heb je samen met je groepje en op instructie van Rob, stap voor stap je eigen onderlijn helemaal zelf geknoopt. Het was nog wel lastig om de knoopjes voor de lusjes te maken die nodig zijn om het stoppertje en de montage aan de hoofdlijn. Toen iedereen zijn rigje klaar had was het tijd om te zien hoe je nu je onderlijn aan de hoofdlijn monteert en waar je het lood aan vast maakt. Voor deze gelegenheid had Rob al een zogenaamde running-rig geknoopt die met een zelfde onderlijn als we vandaag hebben gemaakt verbonden was.

J004

Nadat we zowel bij Don als bij Rob de workshop hadden gevolgd was het tijd om op te ruimen. De lijnen werden weer net zo snel als ze werden afgewikkeld op het laddertje gewikkeld en de hengel en stoeltje werden weer bij de tafel afgeleverd. Na de dag afsluiting was het tijd om weer naar huis te gaan, tot de volgende keer maar weer. De datum voor de volgende jeugddag volgt nog.

PS: Kijk ook nog even op de Facebook site: Jeugdcommissie Hengelsport Vereniging Ons Genoegen- Almere. Hier zijn nog een aantal leuke filmpjes toegevoegd.

Tot snel! Groeten,
Arnold Baas, Rob Kooiman en alle vrijwilligers.
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere.

 

001

002

003

004

005

006

007

008

009

010

011

012

013

014

015

016

017

018

019

020

021