JE 005

Vandaag was het na een regenachtige, koude week een heerlijke dag om te vissen. Hoe kan het dan ook anders, dit hadden we in de e-mail zo afgesproken: de HSV zorgt voor een leuk programma en jullie deelnemers voor het mooie weer!

Vandaag hadden we best een vol programma. We hebben natuurlijk een wedstrijd gevist maar daarnaast lagen er nog een hoop activiteiten op jullie te wachten. Een deel daarvan was direct bij aankomst al te zien. Jos en Mario waren al vroeg uit de veren en hadden speciaal voor vandaag de lijnen uitgegooid om meer te vertellen over het karper vissen en daarbij hoopten we natuurlijk ook op een enorme run tijdens de wedstrijd. Met 2 karpers voor jullie komst en een brasem tijdens de pauze was dit alvast een mooie knipoog naar 21 mei de ‘Karper dag’! Helaas werd er tijdens jullie aanwezigheid geen karper meer gevangen

J3 001

Nu eerst verder met vandaag. Bij het ophalen van de spullen uit de opslag moest Rob zich helaas direct ziek melden. Na het inpakken van de auto is hij dan ook weer naar huis gegaan om snel weer beter te worden. Rob we hebben je gemist, beterschap!

Op de stek aangekomen zijn we snel aan de slag gegaan. Vlaggen in de grond, stekken uitzetten, stoeltjes en hengels klaar zetten en natuurlijk de tafel met snacks, heerlijke koffie en ranja! Velen van jullie kwamen al mooi op tijd. De eersten waren er al om kwart over 9! Dat is voor ons een goed teken. Jullie hebben er zin in en wij ook.

J3 002

Na het welkomstwoord hebben we geloot om de stekken.  Aan de hand van het getrokken lootje kon je naar de stek met het zelfde nummer om je hengel klaar te maken.  Je moet dit zelf doen en als je vragen of hulp nodig hebt is er natuurlijk een begeleider om je te helpen.  In de tijd die jullie nodig hadden om je hengels in orde te maken werden de maden uitgedeeld en werden er voerballen gevoerd om de vissen alvast te lokken.  Een gezeefd basisvoer met wat maden en een smaakje hebben we vandaag gebruikt. Helaas was het niet genoeg om de grote getalen vissen te lokken die we vorig jaar op deze stek wel vingen.  Nina hielt de eer hoog met een enorme brasem van maar liefst 61 cm en zeker 3 kilo! Die ze ook nog eens vakkundig wist te landen.

J3 003

Met nog wat voorzichtige aanbeetjes hier en daar bleven echte vangsten uit.  Om 11:15 was het dan ook even tijd voor een pauze met wat te drinken met een koekje! Daarnaast was het wel even nodig om van de stoel te zijn. Menno, Kian en Thomas hebben het hele  parcours zeker 5x afgerend. Miep miep whoehoe!! Goed om te zien dat er vriendschappen ontstaan en jullie het goed met elkaar kunnen vinden.

Na de pauze stonden de oefeningen op jullie te wachten. De helft van de groep ging naar Jos en Mario om meer te leren over het karper vissen en zich daarmee voor te bereiden op 21 mei en de andere helft ging met Wilco, Michel en mijzelf mee om een zware vis te landen en te oefenen met werpen. Iedereen heeft vandaag geworpen met een spinhengel, feederhengel en een karperhengel. Het werpen ging al aardig! De precisie komt vanzelf… We gaan dit gewoon nog een paar keer oefenen! Ruben en  Sjoerd kunnen dit de volgende keer wel voor doen aan de rest! Bij jullie ging het meer dan goed.

J3 004

Ook een compliment voor Jasper hoe jij ‘die zware vis’ wist te landen. Als jij de volgende jeugddag een zware vis vangt komt dat landen wel goed. Na de oefeningen en de presentatie van Jos en Mario zijn jullie nog even naar je stek geweest om daarna snel te starten met opruimen. Na het opruimen hebben we de dag gezamenlijk afgesloten en kijken we weer uit naar dag 3! De karperdag. Wij hebben er nu al zin in.

Tot slot nog even de stand na dag 2. We hebben immers vandaag de eerste officiële wedstrijd gevist. Nina staat met die enorme brasem gelijk aan kop in beide competities: zowel de grootste vis als de meeste vis. Dat gaat lekker!! Tot de volgende keer.

Groeten,

Arnold Baas, Rob Kooiman en alle vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere

001

002

003

004

006

007

008

009

010

011

013

014

015

016

017

018

019

020

021

022

023

024