Zondag 23 april eindelijk was het, zover de jeugddagen waren weer begonnen! We zijn de ochtend in het buurthuis gestart met een korte presentatie, we hebben ons even voorgesteld en verteld over het verloop en de doelen van de jeugddagen. Daarna zijn we begonnen met het knopen van een basistuigje voor de vaste hengel en het laatste uur hebben we gebruikt om met ons zelfgemaakte tuigje te vissen.

Het programma bestaat uit het vissen op verschillende vissoorten. Tijdens deze jeugddagen wordt er specifiek aandacht besteed aan de manier waarop je al deze vissoorten kunt vangen. Daarnaast vissen we natuurlijk een competitie. Je vist dan tegen je leeftijdsgenoten en degene met de meeste centimeters vis wint aan het einde van het seizoen de titel “Jeugdkampioen 2017”!

Op zoek naar jeugdtoppers!
Jeugdtoppers! Dit zijn (jeugd)leden t/m 17 jaar die het leuk vinden om samen met ons een doorstroom-programma op te zetten voor jeugd die de basis onder de knie heeft en graag wil vissen (of al vist) op een specifieke vissoort. Het doel is dan om op termijn mee te kunnen doen met regionale en/of landelijke viswedstrijden. We vinden het belangrijk dat de jeugd blijft vissen en ook naast de gewone jeugddagen een goede begeleiding kan genieten. We zijn opzoek naar jeugdleden vanaf 12 jaar die al zelfstandig kunnenvissen. We willen samen met deze jeugdigen een programma met activiteiten opzetten waar jij een je leeftijdsgenoten aan deel kunnen nemen. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje aan: jeugd@hsvog.nl

 

Nu snel terug met de jeugddag! Na het kennismaken en het doorlopen van het jeugdprogramma van 2017 zijn we zoals gezegd aan de slag gegaan met het knopen van een basistuigje. Op elke tafel lagen alle benodigde materialen om een basistuigje te knopen, bovendien was er aan elke tafel een vrijwilliger die je hielp en uitleg gaf als je het even niet meer wist of wanneer het niet wilde lukken.

Als je de dobber en haak gemonteerd had aan je basislijn was het tijd om je lijntje te voorzien van lood. Door het lood zakt je haak-aas netjes onder je de dobber en gaat de dobber mooi rechtop staan. Als je dit had gedaan was je klaar en kon je met een perfect uitgeloot basis tuigje naar de waterkant. Dit hebben we gedaan nadat we wat gegeten en gedronken hadden. Tijdens de pauze zijn Harry, Don en Daan alvast naar de waterkant gegaan om alle spullen klaar te zetten voor het vissen en vooral ook om nog een keer te voeren.

Na de Pauze zijn we onder leiding van Rody naar de waterkant gegaan om met je eigen tuigje te testen en te vangen. Dit begint natuurlijk met het bevestigen van je tuigje aan de hengel. Met wat hulp van de vrijwilligers links en rechts waren jullie snel klaar om te vissen en te vangen.

Kaylee was de eerste met een voorn van 18,5 cm en zij ving daarmee de grootste vis van vandaag, Hoesem sloot de dag af met een baarsje van 11 cm. Goed gedaan! We hebben de dag afgesloten met een top 3 en helaas ook met een nat pak door de regen! Alle scores worden na elke jeugddag bij jouw totaal opgeteld en worden door ons bijgehouden.

De dag winnaars van deze 1e jeugddag zijn:

1. Kaylee
2. Hoesem
3. Jos