017

Zondag 10 april was het dan eindelijk weer zover, de eerste jeugddag van 2016. Eindelijk konden we weer met leeftijdgenoten tuigjes knopen en ondanks dat er geen wedstrijd was, toch onderling lekker strijden om elke vis. We zijn de ochtend net als de voorgaande jaren gestart in het buurthuis. De vlag stond al klaar bij de ingang en eenmaal binnen kon je na je aanmelding direct een plekje zoeken om te gaan knopen. We zijn vandaag gestart met een korte introductie waarin het doel en de opzet van de jeugddagen werd verteld. En we hebben natuurlijk allemaal even kennis gemaakt met elkaar en met de begeleiders.

J001

We organiseren dit jaar weer 8 jeugddagen waarbij we elke dag een wedstrijdje zullen gaan vissen. Daarnaast gaan we aan de slag met feedervissen, roofvissen (vanaf juni mag dat weer) en karper vissen. Jullie krijgen van alle manieren van vissen een korte introductie waarna jullie zelf (als je dat wilt) bezig kunt gaan met deze manieren van vissen en de materialen die daarbij horen. We hopen dat jullie hier ook dit jaar weer een hoop van opsteken.

Na de introductie zijn we gestart met het maken van het basistuigje voor de vaste stok. We hebben ons verdeeld over de tafels en onder begeleiding van een vrijwilliger hebben jullie het basistuigje gemaakt. Het was goed te zien dat jullie hier steeds beter in worden. De volgorde was bij jullie allemaal bekend en het knopen gaat ook erg goed. Dit was ook goed te merken aan de tijd de meesten van jullie waren al voor de geplande pauze klaar.

J002

J003

Dit kwam goed uit, want naast dat je het basis tuigje kon knopen was er ook de mogelijkheid om een karper-, roofvis- of feeder onderlijntje te maken. Door aan te schuiven bij één van de vrijwilligers om ook hiermee kennis te maken maar vooral ook om het zelf te doen! Aan de hand van een aantal voorbeelden die al klaar lagen op de rodpod, hebben een aantal van jullie bijvoorbeeld karper-onderlijnen gemaakt. Wat je zelf hebt geknoopt mocht je ook meenemen, dit is een mooie aanvulling in je koffer die ook nog eens goed van pas zal komen bij één van de themadagen.

j005

j006

Na de pauze zijn we naar buiten gegaan om het tuigje te testen. Stond je dobber nu net zo mooi als in de emmer? Ik ben op elke stek geweest en vond van wel! Het was dan ook al snel raak, de eerste voorns en later zelfs een Brasem konden gefotografeerd worden om vervolgens weer snel terug gezet te worden.

j007

j008

Al met al mogen we daarom spreken van een geslaagde dag en kijken we alweer uit naar de volgende jeugddag. Deze vindt plaats op zondag 1 mei, op deze dag zal visbehandeling het thema zijn. De mail met alle informatie over deze dag zoals de locatie en de tijd volgt uiterlijk een week voor aanvang.

Wat leuk zou zijn is als je in de tussentijd je visfoto’s plaats op de jeugd Facebook pagina? Meld je daarom aan en zie ook wat de andere jeugdleden zoal vangen! Wil je meer weten van het EK dat plaats vindt 23 en 24 juli in onze stad? Kijk dan op www.ekvissen2016.nl , op www.hsvalmere.nl/ek-witvis-2016 of op Facebook. We zoeken voor dit evenement overigens nog vrijwilligers! Voor meer informatie of aanmelden kan je een berichtje sturen naar jeugd@hsvog.nl

Tot 1 mei! We hopen jullie allemaal weer te zien, hieronder vind je nog wat leuke foto’s.

Groeten,

Arnold Baas, Rob Kooiman en alle vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere
Website: www.hsvalmere.nl/jca

001

002

003

004

005

006

007

008

009

010

011

012

013

014

015

016