Een jeugddag plannen in de zomervakantie is altijd tricky: je weet dat veel kinderen heerlijk vakantie aan het vieren zijn en de vraag is dan hoeveel er thuis zijn om gezellig mee te kunnen doen. De inschrijving verliep dan ook rustig, maar eigenlijk is dat wel vaker zo. Het aantal inschrijvingen was tot vrijdagmiddag beperkt tot 9 kinderen, maar omdat annuleren voor ons echt geen optie is hadden we een noodscenario bedacht. Er zou een soort van wedstrijdje komen met teams bestaande uit 2 kids én een ouder of begeleider.

We hebben de kids die zich reeds aangemeld hadden hierover geïnformeerd maar vervolgens kwamen er toch weer meer inschrijvingen en stopte de teller uiteindelijk bij 16 kinderen!!!! We hebben daarom alsnog de keuze aan de kinderen gelaten: vissen met de feederhengel, met de 4 meter of de 9 meter vaste stok. De keuze was voor de meeste kinderen snel genaakt: “Ik wil met de feederhengel vissen!!”.

Dit bleek in de meeste gevallen voor wat de vangst betreft toch niet de juiste keuze, maar toen er dan toch een vis kwam was het er ook eentje die je eigenlijk niet verwacht. Sebastiaan wist zowaar als klapper van de ochtend een snoek te vangen van maar liefst 89cm lang! En dat alles op een 16/00 nylonlijntje en 1 enkel haakje maat 16. Wat een prestatie!

Op de vaste stok stekken werd trouwens wél de ene na de andere vis gevangen en omdat de vangsten op de feederhengels tegenvielen werd er al snel gerouleerd. Iedereen ving eigenlijk als een malle, zoals verwacht was de vis massaal aanwezig en dat is voor een jeugddag wel zo prettig.

En net als je denkt alles droog op te kunnen ruimen denken de “weergoden” daar heel anders over. Even voor 11 uur gingen de hemelsluizen open met als resultaat dat op de valreep alles alsnog zeiknat ingepakt kon worden. Dat was wel weer jammer ……… Ondank dat toch een superleuke ochtend gehad, de volgende jeugddag staat gepland voor zaterdagmorgen 26 augustus op Toms Creek. Hou jullie mail goed in de gaten voor verdere informatie, die ochtend wordt zeker weer helemaal top met veel mogelijkheden.

Voor nu wensen wij jullie nog een fijne vakantie en wellicht tot 26 augustus op Toms Creek.