Reglement jeugdwedstrijden 2016

handen

Tijdens de eerdere seizoenen van de jeugdcommissie hebben we heel veel ervaring opgedaan en heel veel geleerd. Gebleken is dat vooral duidelijke afspraken belangrijk zijn zoals met betrekking tot het gebruik van materiaal, de puntentelling voor de prijzen en de ondersteuning van ouders en begeleiders. Hieronder vindt je de regels zoals we die zullen hanteren tijdens onze wedstrijden. De begeleiders letten strikt op de onderstaande punten, iedereen heeft op deze manier gelijke kansen.

L3

1) Er mag tijdens de wedstrijd uitsluitend gevist worden met materiaal dat beschikbaar wordt gesteld door de vereniging. Dit zijn:

 • hengels;
 • aas en lokvoer;
 • lijn en overig materiaal zoals haakjes, dobbers, loodjes etc.

2) Ondersteuning door familie en vrienden

 • Ondersteuning door familie en vrienden mag altijd, we juichen dat zelfs toe! Belangrijk is echter wel dat de kinderen zelf vissen.
 • We verzamelen op of nabij de visstek, je zal dus wel gebracht en gehaald moeten worden.

3) De puntentelling

 • Er zijn geen vissoorten uitgesloten voor de competitie of voor de grootste vis. Wel houden we ons aan de wetten en regels omtrent het vissen en het gebruik van aassoorten;
 • We tellen op aantallen vissen. Elke vis telt als één punt voor de competitie. Het maakt dus niet uit of de vis 10 of 100 centimeter lang is, je krijgt dezelfde score;
 • De grotere vissen worden in ieder geval gemeten voor de wedstrijd om de grootste vis. We tellen hiermee door tot het einde van de competitie;
 • Je moet minimaal 5 dagen hebben deelgenomen om in aanmerking te komen voor prijzen in de totale competitie. Dit geld ook voor het vangen van de grootste vis.

4) De prijsuitreiking

 • Er is een prijsuitreiking na afloop van iedere wedstrijd, plaats 1 t/m 3 krijgt van ons een leuke prijs. Degene die de grootste vis vangt (in centimeters) doet mee aan de strijd voor “de kanjerkampioen”aan het einde van de competitie.
 • Aan het einde van de competitie worden de scores van alle wedstrijden bij elkaar opgeteld. De plaatsen 1 t/m 3 vallen in de prijzen net als het jeugdlid met de grootste vis van de competitie.

 

Mtelraam2aterialen

Iedere deelnemer ontvangt van de vereniging een viskoffer met daarin alle spullen die je nodig hebt om lekker te kunnen vissen met onze wedstrijdjes. Deze koffer krijg je in bruikleen van de vereniging, wees er daarom extra zuinig op. Heb je aan ten minste 5 wedstrijddagen  van de competitie deelgenomen dan mag je de viskoffer met inhoud houden. Vis je minder dan 5 dagen, dan ontvangen we hem graag weer van je terug. Zolang de competitie duurt is de koffer jouw verantwoordelijkheid. Je neemt hem mee naar de jeugddagen en je mag hem natuurlijk ook gebruiken als er geen jeugddag is. Ontbreekt er iets aan de inhoud, laat het ons dan even weten. Misschien hebben we nog wat reservemateriaal waarmee we hem weer kunnen aanvullen.

 

Nog even voor de ouders:

De commissieleden van de jeugdcompetitie zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), iets wat bij onze vereniging verplicht is voor begeleiders van activiteiten waarbij jeugd betrokken is. Daarnaast zal er altijd voldoende begeleiding zijn, de veiligheid van uw zoon of dochter staat bij de vereniging uiteraard op de bovenste plaats! Vragen? Neem gerust contact op met het bestuur via bestuur@hsvog.nl

J 09 - 08 5