007

Wat was het een geweldig feest afgelopen zaterdag 19 september 2015! We hebben er met zijn allen een hele mooie dag van gemaakt. Het was enorm gezellig en relaxt. En ook heel belangrijk, iedereen heeft vis gevangen waarbij sommigen zelfs meer dan 10!

Toen we ’s ochtends bij Toms Creek aankwamen was het nat en de regen kwam nog even flink naar uit de lucht. Het zou toch niet gebeuren dachten we…….? Geen regen, niet vandaag! Gelukkig werden we gehoord en werd het snel droog. Tegen het einde van de ochtend kwam zelfs de zon zelfs nog even tevoorschijn en werd het aangenaam warm.

001

We hebben ons na het welkomstwoord verdeeld over 2 vijvers. Het stoeltje stond klaar om mee te nemen en de hengels en het aas stond klaar bij de stek. Dit keer geen vaste stokken maar werphengels! Ook visten we niet met maden maar met garnalen, zalm en kaas. Het aas was afgestemd op de vissoorten waarop we hebben gevist. Dat dit een goede keuze was hebben we kunnen meten aan de aantallen die zijn gevangen. Samen hebben we meer dan 100 vissen gevangen! Hoewel er geen competitie was afgesproken zat dit er zeker in. De gevangen aantallen werden zo af en toe toch even uitgewisseld.

Speciaal voor vandaag hadden we 2 avonturen vijvers afgehuurd. In deze vijvers hebben we steur, karper en meerval gevangen. Hoewel er weinig karper is gevangen zijn er heel veel steuren en ook een aantal meervallen gevangen.

002

003

Volgens mij was het vooral erg gaaf dat het grote vissen waren. Hierdoor hadden jullie een echt gevecht en zat er toch nog een leermomentje in (Dat vinden wij toch ook belangrijk !). De vissen gaven zich niet snel gewonnen en de hengels stonden heel vaak krom en ook werd er regelmatig een beroep gedaan op de slip van de molens. Met wat tips en tricks van ons of je vader en moeder waren jullie hier goed mee bezig.

004

Ook onze kampioen Kian wist weer mooie vissen te vangen. Net als de dames trouwens! Beau en Nina waren ook weer van de partij. Met een paar mooie vissen hebben jullie echt laten zien dat jullie kunnen vissen. We hopen dat jullie ook volgend jaar weer van de partij zijn!

006

Tot slot hebben we nog een mooie foto gemaakt waarop we de afsluiter van dit seizoen hebben vereeuwigd. We hebben er met zijn allen een leuk seizoen van gemaakt. Bedankt voor jullie enthousiasme!

Naast dat we onze jeugd nog een fantastische dag wilden geven, heeft het bestuur ons als vrijwilligers ook in de watten gelegd. Toen alle jeugd was uitgezwaaid was het tijd voor een echt sportvissers menu dat bestond uit een lekker broodje bal met saté en een frietje mayo. Natuurlijk ontbrak ook het drankje niet.

Hierna kregen alle vrijwilligers ook zelf nog even de gelegenheid om een vis te vangen. Aan motivatie en enthousiasme was zeker geen gebrek, na al die vangsten door de jeugd hadden we zelf ook wel even zin om vis te vangen en een paar uurtjes vissen voor sportvissers zoals wij is zeker geen straf! Natuurlijk gaat het om de gezelligheid maar goed, volgens mij had ik er 3 en rob maar 1.

Hieronder een paar foto’s van de vissen die we nog wisten te vangen. Harry had volgens mij zijn eigen boilies meegenomen en Mario? Die ving gewoon de grootste van de dag! Don, Rody, Ruud en Paul vingen zelfs nog een mooie karper! Ruud en Daan gingen nog even los op de kop van de eerste vijver.

009

010

Tot slot wensen wij iedereen een goede vangst en veel visplezier. We zien jullie hopelijk allemaal terug te zien in het nieuwe jaar!

Groeten,

Arnold Baas, en Rob Kooiman en alle vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere

toms-creek

J001

J002

J003

J004

J005

J006

 

j024

J007

J008

J009

J010

J011

J012

J013

J014

J015

J016

J017

J018

J019

J020

J021

J022

J023