Nadat we afgelopen woensdag hebben kennisgemaakt met het Streetfishen was het nu tijd om het zelf te gaan doen! Met werphengels kunstaas en lood is er vandaag actief gevist op roofvis. Vooral de baars liet zich verleiden tot een aanbeet.

Volgens ons is Streetfishing de beste methode om te leren vissen met de werphengel! Als vereniging hebben we voorzien in materiaal en de jeugd kan er lekker mee experimenteren. Als de vissen aanwezig zijn wordt er goed vangen! Doordat het een actieve methode is, slaat ook de verveling minder snel toe.

Ook vandaag was de opkomst weer goed, we hadden lekker weer en iedereen was goed gemutst. Het Weerwater waar het Weerwaterplein aan grenst is al behoorlijk helder, hierdoor is het niet gemakkelijk om een vis te vangen. In stukken water waar het net iets dieper is of net iets troebeler, kun je nog steeds een visje vangen. Statisch vissen is daarmee voor vandaag niet de methode om toch een visje te vangen, het struinen door de haven en langs de Olsgracht heeft het meest succes opgeleverd.

Gelukkig hebben Christan, Pepijn, Jos en Aiden dit bewezen door niet te lang op één stek te blijven. Ook voor het vissen met de vaste hengel geldt dat als het niet wil op de ene stek, het een paar meter verderop wel kan lukken. Dit heeft jullie baars en voorn opgeleverd, goed gedaan jongens! Jullie inzet en actie heeft jullie de dagwinst opgeleverd. De scores worden weer bij geteld in het totaal klassement. Hieronder de nummers 1 t/m 5 van vandaag.

De grootste vis is niet verbeterd en daarmee houdt Menno de eerste plaats in deze competitie. Dit wordt nog een interessante competitie, met nog 4 jeugddagen te gaan.

Na vandaag ziet het totaal klassement er als volgt uit:

De volgende jeugddag is gepland aan het einde van jullie zomervakantie, 23 en 27 augustus! Dit is een perfect moment om ook een vriendje of vriendinnetje mee te nemen. Als hij of zij nog nooit gevist heeft of geen VISpas heeft is dat voor vandaag geen probleem. Iedereen kan en mag meedoen! Het thema van deze jeugddag is witvissen maar omdat het ‘struinend vissen’ en het vissen met de werphengel vandaag toch wel erg leuk was gaan we er weer een leuk en gecombineerd programma met de werphengels van maken. Wij hebben er al weer zin in!

Voor nu een fijne vakantie. We hopen met goede schoolrapporten en lekker weer! Vergeet vooral ook niet om lekker te gaan vissen en af en toe een foto op de Facebook site te plaatsen. Dat vinden we leuk! Veel succes en tot snel!!

Groeten,

Arnold Baas, Rob Kooiman, Marco Wal en alle vrijwilligers
Jeugdcommissie HSV Ons Genoegen-Almere.