Na het recente succes met de jeugddag op de vijvers van Toms Creek stond er voor 14 april een visdag op de mooie vijver in Overgooi op de agenda. De weersvoorspellingen waren prima en de animo was wederom beter dan ooit, hoe leuk is dat. Het geeft wel wat stress bij de organisatie (hebben we wel genoeg hengels enz.) maar uiteindelijk komt het zoals altijd toch gewoon weer allemaal goed. De vrijwilligers verzamelden om 8:30 uur, snel werden de stoeltjes verdeelt over 5 stukjes oever en daarnaast werd nog een ruimte gecreëerd voor het vissen met de 9 meter stokken.

Omdat we iets meer dan 40 kinderen verwachtten hadden we per visgedeelte zo’n 8 kinderen ingepland. Op ieder deel 2 vrijwilligers, dan nog 2 bij de 9 meter hengels en nog 2 met een vrije rol maakte dat we er 14 nodig hadden en die hadden we precies. De kinderen druppelden vanzelf binnen en in korte tijd zaten ze allemaal te vissen.

De vrijwilligers hadden het goed onder controle maar eerlijk is eerlijk: de hulp van ouders is onontbeerlijk en die was er gelukkig ook, vele handen maken ook deze keer weer licht werk. En hoewel de vangsten wat tegenvielen werd er wel degelijk ook een echte knoepert gevangen, en dat aan een telescoophengeltje van 4 meter. Supergoed gedaan!!!

De vangsten vielen dus wel een ietsepietsie tegen. Her en der werd een visje gevangen maar wild was het zeker niet, misschien waren we in relatie met het weer van de afgelopen tijd toch nog iets te vroeg in het seizoen. Maar ach, vissen is niet altijd vangen en we hebben het met het weer in ieder geval droog gehouden, dat is ook wel wat waard. Dit jaar hebben we ook extra aandacht besteed aan de grotere hengels, de 9 meter stokken. We hebben daarvoor wat grotere kinderen benadert en uiteindelijk kwamen er 5 aan de start. En ze vingen ook best wel aardig, dat maakt het allemaal nóg leuker. We kunnen overigens nog wel een paar grotere kinderen kwijt, dus mocht je willen aanhaken horen we dat graag!

Om 11:30 uur zat het er weer op en gingen de kinderen weer huiswaarts. Wij hebben nog even snel de spullen opgeruimd waarna Mario en Rogier deze weer naar de stalling konden brengen. Alles klaar, alles netjes, óp naar de volgende jeugddag. Dat is op 12 mei, dan starten we met de competitie van 4 wedstrijden en ook daar hopen we jullie weer te zien!++

Wist u trouwens dat ook dit jaar de jeugddagen weer met gratis aas gesponsord worden door Raven Fishing? Superfijn weer!!!