Op zaterdag 24 september waren we met maar liefst 27 jeugdleden weer eens present op de avonturenvijvers van Toms Creek in Lelystad. Een supermooi animo en ondanks de regen toen we wakker werden én de slechte weersvoorspellingen voor de hele dag waren ze er allemaal. Echte bikkels dus!!!! Maar dat geldt natuurlijk ook voor onze vrijwilligers, met maar liefst 10 man hebben we de kinderen een mooie visochtend kunnen geven. Overigens is het niet alleen dankbaar werk, maar ook gewoon ontzettend leuk om te doen.

Bij aankomst stonden de hengels, schepnetten en onthaakmatten weer keurig op ons te wachten, prima geregeld weer. Tezamen met een voorraad reservemateriaal overigens want dat heb je op zo’n dag zeker wel nodig. In het crisiscentrum werden defecte onderlijnen door Don, Frans en Jos snel en vakkundig hersteld zodat er geen kostbare vistijd verloren ging want dat is immers zonde. Marco had het aas geregeld (garnalen, kaas en haring) dus we konden los. Overigens bleek de haring het prima te doen en zijn spekblokjes voor de volgende keer ook zeker een optie. De garnalen gingen een stuk minder deze keer.

We begonnen helaas dus met een beetje regen en degenen die als eerste arriveerden zochten snel een plekje onder de bomen zodat ze nog een beetje droog konden zitten. De overige kinderen verspreiden zich over de vijvers maar gelukkig viel de regen uiteindelijk enorm mee en werd het gewoon enorm goed en aangenaam visweer.

Topweertje dus vandaag: nagenoeg droog en een prima temperatuur. Maar ook de vis deed leuk met ons mee, op de beide afgehuurde vijvers werd best wel goed gevangen. De één ving natuurlijk wat meer dan de ander, en de ene vis was ook weer wat groter dan de andere, maar niemand is deze dag zonder vangst naar huis gegaan. De kinderen vingen veel (grote tot zeer grote) steuren en ook een enkele meerval.

Af en toe was het ook wel wat hectisch. Een enorme steur besloot, nadat hij gehaakt was, een rondje vijver te zwemmen en pikte daarbij maar liefst 5 andere lijnen op. Complete chaos was het gevolg maar gelukkig kregen de vrijwilligers ook dát weer vliegensvlug onder controle. Enkele hengels moesten even naar de pitbox maar daarna kon iedereen weer snel aan de gang.

Onder het toeziend oog van de organisatie ging de dag al met al wel weer snel voorbij maar het blijft leuk om even een momentje te pakken en te zien wat er allemaal op zo’n vijver gebeurt. De hectiek, de opwinding, het plezier …… bijzonder leuk allemaal.

Gaandeweg was er voor ieder kind nog een frisdrankje beschikbaar, ik denk dat ze deze dag niets te klagen hebben gehad. Hooguit dan misschien dat de hengels om 12:30 uur weer ingeleverd moesten worden en dat deze heerlijke ochtend ten einde was gekomen ………

Tot een volgende keer!!