Afgelopen zaterdag en zondag 23 en 24 juli was het dan zover. het EK vissen in Almere. Wat een leuk evenement hebben we daar gehad! Zaterdag ochtend waren we zoals altijd op tijd op de stek. Dit keer niet aan het water om te vissen met jeugd maar voor het EK witvissen in Almere aan de lage vaart. Bij aankomst waren de deelnemers al druk aan het voorbereiden. Het voer werd nog een keer bevochtigd en de zitkisten met alle benodigdheden werden geïnstalleerd. Eigenlijk kun je zeggen dat de wedstrijd hier al begon want als je net als Dieter 250 vissen in 4 uur weet te vangen gaat alles om snelheid en de goede voorbereiding die daarvoor nodig is.

In de tussentijd waren wij druk met het leeghalen van de auto’s en het installeren van onze stand op het jeugd parcours. Op het terrein was onze tent al opgezet, deze was beschikbaar gesteld en opgezet door sportvisserij Nederland. We konden hierdoor gelijk aan de slag met het neerzetten van de beach vlaggen, het ophangen en vastplakken van posters met informatie over onze activiteiten en ons viswater. En laten we ook vooral de dril machine en de boilies niet vergeten.

J001

Op het moment dat de stand klaar was melde ook de eerste jeugd zich op de stand. We zijn na een paar slokken koffie, en op het moment dat we compleet waren, dan ook direct op de brug gaan staan om de voercampagnes van de deelnemers te kunnen volgen. Nadat 10 minuten voor aanvang de toeter was gegaan gingen de deelnemers vlot van start. Opvallend vonden wij de kleine hoeveelheden aas en grondvoer dat werd aangeboden. Achteraf bleek dat de meeste deelnemers vooral op de kleine vis mikte wat dit verklaard.

Na de voersessie hebben we wat verteld over het EK en zijn we het parcours opgelopen om ook even bij de vissers te kijken. Vanaf het fietspad konden we goed zien hoe er werd gevist. Als je goed oplette zag je de kleine verschillen tussen de deelnemers. De één maakt direct 3 voerplekken. De ander beperkt zich tot 2 voerplekken. De ene visser vist op 8 meter en de ander pakt gelijk de volle 12 à 13 meter. Leuk en leerzaam om te zien en mee te maken.

j002

Na de rondleiding op het parcours zijn we het jeugd terrein opgegaan waar de jeugd na ontvangst van een stempelkaart alle specialistententen konden bezoeken. Vertegenwoordigd waren: de Karper Studiegroep Nederland (KSN), de Snoek studiegroep Nederland/België, de Nederlandse vliegvisvereniging, de stand van Sportvisserij Nederland, Streetfishing Nederland en wij natuurlijk met onze eigen stand, de dril machines en onze Roofviscommissie. Elke stand was zeker een bezoekje waard. Je kon aan verschillende activiteiten deelnemen zoals onderlijnen maken, kunstvlieg binden, vis onthaken en een tuigje maken voor de vaste stok.

j003

We dachten de jeugd eerst te moeten begeleiden naar elke stand maar na het uitdelen van de stempelkaart ging iedereen al snel zijn eigen weg. Geen probleem, want zo konden wij ons richten op de overige bezoekers, zowel jong als oud.

Toen de jeugddag ten einde liep was er nog de verloting van sportvisserij Nederland. Iedereen had een lootje gekregen en maakte kans op verschillende prijzen. De laatste prijzen werden door Ed Stoop van VisTV verdeeld waar we ook nog mee op de foto zijn geweest! Super leuk!!

j004

Dag 2 zag er anders uit maar ook die hebben we met net zoveel plezier en enthousiasme beleeft. We zijn actief met de bezoekers gaan praten, naast de vele leuke gesprekken hebben we ook iedereen uitgenodigd om onze stand te bezoeken en een gokje te wagen. Als je wist te raden hoeveel boilies er in de vissenkom zaten maakte je kans op een super mooie method/feederhengel compleet met molen. In de vissenkom zaten precies 798 boilies.

J005Dhr. Leurink uit Heerde kwam het dichts in de buurt van het daadwerkelijke aantal boilies in de kom. Het waren er dus 798, hij had gegokt dat er 799 boilies in de kom zaten en was daarmee de deelnemer die het dichts in de buurt kwam van allemaal.

Afgelopen dinsdag hebben we dan ook met veel plezier die mooie “Proline Method hengel” met bijpassende Dam molen, mede gesponsord door Raven Fishing, aan hem overhandigd. Nogmaals gefeliciteerd en heel veel visplezier met deze mooie set! Overigens zijn er totaal 256 kaartjes ingeleverd, een geslaagde actie dus en een bijzonder tevreden winnaar.

Door het heerlijke weer het enthousiasme van alle vrijwilligers, het publiek en de goede organisatie van dit toernooi kijken wij terug een prachtig EK!! We hebben onze vereniging met succes op de kaart gezet en laten zien dat sportvissen verenigd!!

HSV Ons Genoegen – Almere
Arnold Baas