Op woensdagavond 26 april heeft onze jeugdcommissie voor onze jeugd een informatieavond over macrofauna georganiseerd. Deze avond werd gepresenteerd door onze voorzitter die in het dagelijks leven werkzaam is als bioloog, hij had hiervoor vanaf het werk de nodige attributen meegenomen en vooraf aan de waterkant ook al het nodige ‘vangwerk’ gedaan. De opkomst was niet massaal, dat hadden we ook niet verwacht, maar dat betekende dat er wel meer gelegenheid was om plaats te nemen achter één van de microscopen.

Na een korte inleiding mocht iedereen zelf allerlei waterbeestjes die je in iedere sloot kunt vinden uit de verzamelbak vissen en sterk vergroot onder de microscoop bekijken, echt heel leuk wat je dan ineens allemaal kunt zien. Naast typische waterorganismen zoals bloedzuigers, platwormen, mijten en bootsmannetje waren er ook vele insectenlarven en -nimfen te zien. De nimfen van eendagsvliegen en waterjuffers, muggenlarven en de larven van kokerjuffers waren goed te bekijken en als je heel goed zocht kon je zelfs allerlei watervlooien vinden in het watermonster.

De verschillende groepen konden de jeugdleden met behulp van een zoekkaart zelf op naam brengen. Na afloop kreeg iedereen zo’n zoekkaart mee naar huis. Een zeer informatieve avond die we volgend jaar zeker zullen herhalen.